Home » Fotoapplikasjonen i Windows 11 ligner på Photoshop. Se for deg selv!

Fotoapplikasjonen i Windows 11 ligner på Photoshop. Se for deg selv!

by Peter Østbye

Bilder-applikasjonen i Windows 11 har mange nye funksjoner som mange brukere har ventet på. Alle som bruker Microsoft-systemet vil bli begeistret.

Bilder-appen får en ny oppdatering – inkludert en viktig ny funksjon!

Redmond-giganten har gitt ut en ny oppdatering til Photos-applikasjonen (spesifikt versjon 2023.11110.8002.0) for medlemmer av Windows Insider-programmet. Oppdateringen betyr at de fleste brukere ikke lenger trenger å bekymre seg for å betale for Adobe Photoshop eller bruke applikasjoner som Gimp eller andre nettleserløsninger – Bilder vil være tilstrekkelig for alle grunnleggende typer grafikkredigering.

Dette er utmerket informasjon – teoretisk sett kan det meste nå gjøres gratis (når det gjelder datagrafikk, er det verdt å ta hensyn til Canva, som nylig har blitt en reell konkurrent til Photoshop takket være mange innovasjoner relatert til kunstig intelligens) , men dessverre er disse løsningene svært ofte ikke klarert nok. Mistenkelige nettsteder kan føre til at dataene våre blir korrupte – og det er rett og slett en unødvendig risiko som kan få tragiske konsekvenser. Derfor er det alltid best å bruke pålitelige løsninger, men disse er ikke alltid tilgjengelige gratis.

Derfor er det en flott ting å ha så mange alternativer i operativsystemets standardapplikasjon, og det gjør det ofte enklere for mange brukere å raskt redigere bilder. Hva har Microsoft lagt til i Bilder?

Hva er nytt i Bilder-appen – hva har Microsoft lagt til?

La oss starte med den absolutt viktigste nye funksjonen – muligheten til å fjerne og erstatte bildebakgrunner. Det er ikke nødvendig å fortelle noen at dette var en funksjon som brukerne har ventet på lenge – og at den tillater for eksempel å lage profesjonelt utseende produktbilder og også er nyttig for raskt og enkelt å lage en fil med .png-utvidelsen fra logoen vår eller isolere individuelle elementer fra prosjektet vårt. Dette gir Windows 11-brukere enkel, men litt mer avansert grafikkredigering.

Kilde: X (@PhantomOfEarth)

Flere nye funksjoner i Bilder-appen

Bakgrunnsfjerning og -erstatning er imidlertid ikke alt som er lagt til systemapplikasjonen til den nyeste Windows. Det er også gjort mindre endringer i Bilder-grensesnittet – inkludert zoom- og fullskjermalternativene som inntil nylig var tilgjengelige øverst på skjermen. I den nyeste versjonen for Windows Insider-programmedlemmer er alt flyttet til nederste høyre hjørne. I tillegg har selskapet grunnlagt av Bill Gates bestemt seg for å legge til en ny knapp nederst til venstre på skjermen som lar deg bytte filmstrimmel. Dette er små endringer, men vil i betydelig grad forbedre kulturen og komforten vår på jobben.

Les mer nedenfor

Hva om Windows Phone fortsatt eksisterte?
Kilde: X (@PhantomOfEarth)
Kilde: X (@PhantomOfEarth)

Fra et teknisk synspunkt er det introdusert en endring i kontekstmenyen som vises etter høyreklikk på mappelisten. I den nyeste versjonen finner vi nå muligheten til å raskt starte lysbildefremvisninger, noe som gjør det enklere å se alle bildene.

Når vil nye funksjoner i Bilder-appen være tilgjengelige for alle Windows 11-brukere?

Den nye Photos-appoppdateringen er foreløpig bare tilgjengelig for brukere med tilgang til Windows Insider-programmet. Hvis du ikke er en av disse personene, må du være tålmodig – når du vet hva Microsoft har gjort så langt, bør den oppdaterte versjonen av Bilder være tilgjengelig for alle brukere i løpet av de kommende ukene.

Kilde: X (@PhantomOfEarth)

Hva synes du om de nye funksjonene i Bilder-appen? Er det noe annet Microsoft kan introdusere, for eksempel alternativer for å autofylle eller slette elementer ved hjelp av kunstig intelligens, slik Photoshop gjorde nylig, eller kanskje noe helt annet? Gi meg beskjed i kommentarene.

Kilde: X (tidligere Twitter) / @PhantomOfEarth

You may also like

Leave a Comment