Home » Four Hills Tournament: Nordmennene sympatiserer med polakkene

Four Hills Tournament: Nordmennene sympatiserer med polakkene

by Catherine Monroe

«Det var nesten vondt å se verdenseliten prestere så dårlig i sesongens viktigste begivenhet utenfor OL. La oss ikke glemme at hopping i Polen er en nasjonal idrett og vi kan ikke engang forstå dens rangering i dette landet» – forklarte sjefen for det norske laget Clas Brede Brathen.

«Kontrastene var så store at konkurransen i Oberstdorf var en triumf for oss, men et tragisk nederlag og en katastrofe for polakkene og hele landet deres. Jeg synes synd på dem fordi de er virkelig gode spillere, la han til.

Halvor Egner Granerud, den andre i Oberersdorf, forklarte at polakkene allerede hadde begravd sine sjanser ved TCS og at for å komme tilbake i kampen, måtte noe på grensen til mirakuløst og en rekke uforutsette hendelser skje.

«Jeg beklager at konkurransen ikke vil være balansert før slutten, ettersom den ble avsluttet på den første dagen av turneringen. Det blir lettere for oss å vinne denne turneringen, men på grunn av mangel på vanligvis sterke motstandere i redusert form på det avgjørende stadiet» – understreket hopperen i «Dagbladet».

Han la til at han var veldig overrasket over at Kamil Stoch ikke kom til finalen, men han kunne forstå situasjonen: «Jeg opplevde det selv nylig da jeg allerede hadde tapt kvalifiseringen i Finland og var nær et mentalt sammenbrudd. Nå hadde Stoch mye å gjøre. «Dårlig dag og slik viste det seg å være på TCS».

Den norske skihopperen Alexander Stöckl innrømmet også at han var overrasket og kalte konkurransen i Oberstdorf et «polsk sjokk». «Det er virkelig synd at denne dagen var så dårlig for henne. Jeg tror at en av grunnene etter den dårlige starten på sesongen er det utrolige presset fra media og fans på hjemmebane, hvor glede umiddelbart går over i hard og hensynsløs kritikk.» – vurderte den østerrikske treneren.

Ryoyu Kobayashi vant konkurransen i Oberstdorf, etterfulgt av Halvor Egner Granerud og Robert Johansson.

PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment