Home » FranceInfo, verdens fransk. Energi: Norge blir grønt

FranceInfo, verdens fransk. Energi: Norge blir grønt

by Peter Østbye

Norge sitter kanskje på en skatt, men takket være sine enorme hydrokarbonreserver vurderer landet å diversifisere energikildene.

David Le Gall-Røste har bodd i Norge i 20 år. Den Brest-fødte ingeniøren er nå ansvarlig for forretningsutvikling i en liten bedrift i Oslo. «To Circle Industries», en oppstart som investerer tungt i utvikling av innovative teknologier. En idé blant andre er å digitalisere, digitalisere olje- og gassutvinningsoperasjoner med kunstig intelligens.«Vi elektrifiserer også offshore eiendeler, enten ved å trekke undersjøiske kabler eller koble sammen offshore vindturbiner og olje- og gassplattformer for å erstatte gassturbiner.»

CO2-fangst

I dag kommer 80 % av energien som produseres på verdensbasis fra fossilt brensel. For å få slutt på denne avhengigheten satser Norge også på utvikling av solenergi, havvindmøller og termiske batterier for å overvinne avbruddene, de øyeblikkene hvor det ikke er sol eller vind. Som vi kan se, er landet og dets folk klar over at denne inntekten ikke vil vare evig og at kampen mot global oppvarming har blitt en absolutt prioritet i verden.

gå videre

Hans selskap Til Circle Industries

You may also like

Leave a Comment