Home » Fredag ​​(30/09) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

Fredag ​​(30/09) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

by Gabriel Scott
(17:50) Støtte til gründere som har lidd under den økologiske situasjonen på Oder blir et faktum

Regelverket for fremme av bedrifter i Oder-regionen trådte i kraft i dag. Som vi forsikret, skjedde det, vi lot ikke ofrene være i fred.

Opplevde mer

(16:30) Polen fordømmer Russlands forsøk på å annektere ukrainsk territorium og vil aldri anerkjenne dem

Fredag ​​kunngjorde Vladimir Putin inkluderingen av fire ukrainske oblaster: Donetsk, Luhansk, Zaporizhia og Kherson, der falske folkeavstemninger ble holdt 23.-27. september.

Opplevde mer

(15:00) Ødeleggelsen av gassrørledninger i Østersjøen markerer «vippepunktet i landets indre sikkerhet»

«Vi slår oss sammen og styrker sikkerhetstiltakene», understreket Faeser, og forsikret regjeringen om at regjeringen ønsket å «investere 20 milliarder euro i å beskytte nettverk og systemer». «Sikkerhet kommer ikke gratis,» la hun til.

Opplevde mer

(14:10) Operasjonen av ukrainske tropper nær Lyman, en by i Donetsk-regionen, nærmer seg fullføring

Talsmannen sa til Suspilne-portalen at «utplasseringen nær den russiske hærgruppen fortsatt pågår». Han forklarte at han ikke kunne gi noen opplysninger om situasjonen på stedet.

Opplevde mer

(13:00) I dag trakk jeg meg fra stillingen som leder av statsministerens kontor – Michał Dworczyk delte på sosiale medier på fredag.

Dworczyk ga informasjonen på Twitter. «I dag trakk jeg meg fra stillingen som leder av Statsministerens kontor», skrev politikeren. «Jeg vil gjerne takke president Jarosław Kaczyński, statsminister Mateusz Morawiecki, PiS-ledelsen og alle ansatte ved statsministerens kontor for deres tillit og nesten fem års samarbeid,» la han til.

Opplevde mer.

(12:20) Den norske regjeringen kunngjorde fredag ​​at de vil øke grensebeskyttelsen mot Russland i nord, midt i frykt for en tilstrømning av russiske immigranter. Den eneste grenseovergangen i Storskog ble ikke stengt.

– Militær mobilisering i Russland og et mulig innreiseforbud for russiske statsborgere øker risikoen for ulovlig kryssing av den norsk-russiske grensen, understreker justis- og kriseminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

Opplevde mer.

(9:50) En demokratisk verden av solidaritet i møte med den planlagte annekteringen av de okkuperte områdene i Ukraina av Russland

Russiske myndigheter kunngjorde fredag ​​annekteringen av de okkuperte områdene i det sørlige og østlige Ukraina, som var godkjent ved ulovlige folkeavstemninger. Vi vil aldri, aldri anerkjenne Kremls krav mot et nabolands territorium, sa USAs president Joe Biden torsdag, sitert av BBC.

Opplevde mer.

(9:10) Jeg har instruert sjefen for generalstaben i den polske hæren om å holde konsultasjoner med forsvarssjefene i Danmark, Sverige og Norge om sikkerhet i Østersjøen – sa visestatsminister, sjef for det nasjonale forsvarsdepartementet Mariusz Błaszczak.

«I samsvar med beslutningen vi tok under onsdagens møte i komiteen for nasjonal sikkerhet og forsvarssaker, har jeg gitt generalstaben i den polske hæren i oppgave å rådføre seg med forsvarssjefene i Danmark, Sverige og Norge og utvikle anbefalinger om sikkerhet i Østersjøen», skrev visestatsministeren på Twitter.

Opplevde mer.

(8:50) Nestleder Suski om avgang av statsministerens kansellisjef: Det handler om å bryte seg inn i en e-postboks

Det handler om å bryte seg inn i en e-postboks, som påvirket mange av oss, inkludert meg – sa PiS-parlamentsmedlem Marek Suski, da han spurte om årsakene til Michał Dworczyks oppsigelse fra stillingen som leder av kanselliet til statsministeren. Det er en ansvarsbeslutning for Polen – la han til.

Opplevde mer.

(7:20) I årevis har russiske agenter angrepet Vesten – spionert på politikere, infiltrert datasystemene deres, utført sabotasjehandlinger og til og med drept mennesker som ble oppfattet som Moskvas fiender. Tyskland la merke til denne faren veldig sent – analyserer nettstedet til det tyske ukebladet «Spiegel».

Som Der Spiegel skriver, er russiske spioner, kalt «ulovlige» eller «sovende», stort sett menn og kvinner med vellagde biografier som har levd fredelig i Vesten i årevis, dypt integrert i lokalsamfunnene. Dusinvis av dem har bodd i vestlige land siden sovjettiden.

Opplevde mer.

(7:00) På fredag, sent på ettermiddagen i Zabrze, et monument til prof. Zbigniew Religa – en fremragende lege, vitenskapsmann og politiker som døde for 13 år siden, knyttet til denne byen i mange år.

Det var i 1985 i Zabrze at prof. Zbigniew Religa og teamet hans utførte den første vellykkede hjertetransplantasjonen i Polen. Prof. Religa er æresborger i Zabrze. Den offisielle avdukingen av monumentet vil finne sted som en del av feiringen av hundreårsdagen for tildelingen av byrettigheter til Zabrze.

Opplevde mer.

(6:50) Opolskie / Arkeologer undersøkte feltsykehuset i den tyske leiren i Łambinowice

Medisinske nåler, et fragment av en barberhøvel, lin og uniformsknapper, metallfat, støpejernselementer av varmeovner – dette er bare noen av funnene som ble gjort av arkeologer på feltsykehuset til den tyske leiren for andre verdenskrig i Łambinowice ( Opole voivodskap). .

Opplevde mer.

(6:20) Europeiske land har brukt eller planlegger å bruke 500 milliarder euro fra september 2021 for å bekjempe effekten av økende energipriser – ifølge det polske økonomiske instituttet. Ifølge analytikere er strømprisen i Europa den høyeste i Storbritannia.

Instituttet fant at strømprisene for husholdninger i Europa økte i august i år. i gjennomsnitt med 50 prosent. sammenlignet med januar 2021. De største økningene ble registrert i Nederland (180 %), Italia (144 %), Storbritannia (132 %) og Estland (121 %).

Opplevde mer.

You may also like

Leave a Comment