Home » G. Nausėda diskuterte sikkerhet og forsvar av regionen med den norske statsministeren

G. Nausėda diskuterte sikkerhet og forsvar av regionen med den norske statsministeren

by Thure Lindhardt

Ifølge presidentskapet diskuterte stats- og regjeringssjefene på et avsidesliggende møte «den spente sikkerhetssituasjonen på NATOs østflanke på grunn av konsentrasjonen av russiske tropper på grensen til Ukraina og den militære integreringen av Russland og Hviterussland».

– Presidenten understreket at han setter stor pris på forholdet mellom landene og Norges deltakelse i sikkerhets- og forsvarssamarbeid. «Litauen er en nær alliert av Norge i Den nordatlantiske traktatorganisasjonen (NATO), som har en felles forståelse av regionens sikkerhetstrusler og -utfordringer, heter det i pressemeldingen.

Nausėda takket også den norske statsministeren for hans deltakelse i NATOs frontstyrkebataljon og for hans solidariske bidrag til sikkerhet.

Det litauiske statsoverhodet og den norske statsministeren diskuterte situasjonen med ulovlig migrasjon på grensen mellom EU og Hviterussland og takket nordmennene for den humanitære hjelpen som ble gitt til Litauen for å løse den ulovlige migrasjonskrisen forårsaket av det hviterussiske regimet.

I samtalen ble spørsmålene om samarbeid mellom Litauen og Norge i regionale formater, den grønne agendaen og målene om klimanøytralitet i landene samt bilaterale relasjoner, muligheter, perspektiver og potensial for deres utvikling diskutert.

I år markerer Litauen og Norge 100-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser og 30-årsjubileet for gjenopprettingen.

You may also like

Leave a Comment