Home » Nordmenn risikerer å tape VM uten å feile i det latviske forsvaret Sport

Nordmenn risikerer å tape VM uten å feile i det latviske forsvaret Sport

by Thure Lindhardt

Mer enn 70 prosent. Nordmennene bombet den latviske porten med kontroll over tiden. I følge skuddene var eierne 25:6 overlegne, men scoret fortsatt ikke.

På grunn av skade spilte nordmennene, som ikke hadde sitt lyseste talent i Erling Haaland, remis med latvierne 0-0.

På FIFAs verdensranking er nordmenn 37, latviere nesten hundre plasser under 136.

De mislykkede nordmennene tok ikke sjansen på å rykke opp til førsteplass i gruppe G av kåringen. De har nå 18 poeng og Nederland, som har en ny ledelse, spiller sin kamp mot Montenegro på lørdag.

Tyrkerne har like mange poeng som nordmennene, som ikke sparte Gibraltar 6-0 lørdag.

Bare vinnerne av gruppen kvalifiserer seg til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, toeren vil spille enda en sluttspillkamp.

Det er verdt å merke seg at nordmennene selv seriøst vurderte å boikotte klodens preferanser overfor menneskerettighetsbrudd i Qatar.

For latvierne som kjempet defensivt på det tidspunktet var det allerede 6 poeng i utvalget. Naboene, som allerede har sikret seg nest siste plass i gruppa, kan fylle på kontoen enda mer – de spiller siste kamp på tur med Gibraltar.

Den siste kampen på det norske landslaget blir mye vanskeligere – en tur til Nederland. Tyrkerne spiller borte mot Montenegro.

I den andre gruppen – D – feiret finnene en viktig seier. De slo Bosnia-Hercegovina 3-1 på bortebane, til tross for at de ikke slo 11 meter innledningsvis og spilte mer enn halvparten av kampen uten en eneste spiller.

FCs Jukka Raitala så det røde kortet i det 37. minutt for usportslig oppførsel. Målene ble scoret av Marcus Forss (29.), Robin Lod (51.) og Daniel O’Shaughnessy (73.).

Luka Menalo (69. minutt) scoret det eneste målet for Bosnia, som mistet enhver sjanse til en plass i verdenscupen etter dette nederlaget. Når det gjelder mål, dominerte bosnierne med 27:8.