Home » Gass strømmer allerede til Polen via Baltic Pipe-rørledningen. «Historisk dag»

Gass strømmer allerede til Polen via Baltic Pipe-rørledningen. «Historisk dag»

by Gunnar Garfors

«Som lovet for mer enn 6 år siden – vi holdt ord. I dag klokken 06.10 begynte gasstransporten til Polen via BalticPipe gassrørledningen,» kunngjorde Gaz-System på Twitter.

Selskapet la til at den daglige nominasjonen for 1. oktober 2022 er 62,4 millioner kWh per dag.


Klima- og miljøminister Anna Moskva la til på Twitter at starten på gassoverføring gjennom gassrørledningen BalticPipe er «et historisk øyeblikk og en dag vi har ventet på i mange år».

Gassrørledningen Baltic Pipe ble offisielt åpnet tirsdag. Planlagte gassstrømmer på kommersiell basis begynte imidlertid lørdag med starten på det såkalte gassåret.

PGNiG vil foreløpig være den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet kjøpte det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til syvende og sist forventes å bli 10 milliarder kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel samt gass fra andre produsenter.

Gassrørledningen er en felles investering av gasstransmisjonsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.

Byggearbeidene ble fullført i 2022, med unntak av to seksjoner i Danmark, hvor arbeidet ble innstilt i flere måneder i 2021 på grunn av tilbakekall av miljøtillatelser. Derfor skal systemet kun brukes med delvis kapasitet de første månedene. Tomasz Stępień, presidenten for Gaz-System, estimerte ved den offisielle åpningen at gassstrømmen vil være 200 000 fra lørdag. m kubikkmeter i timen med en nominell kapasitet på over 1 million kubikkmeter. i en time. (TRYKK)

lgs/ wkr/ par/

You may also like

Leave a Comment