Home » Gasspriser – kommer gjennombruddet? Det er god informasjon fra markedet

Gasspriser – kommer gjennombruddet? Det er god informasjon fra markedet

by Gunnar Garfors

Gassprisene i september kontrakter på den nederlandske børsen, som er en referanse for gasshandel over hele Europa, falt over 8,5 prosent fra fredag ​​morgen. Som et resultat koster 1 MWh mindre enn 294 euro for 1 MWh. Torsdag 25. august passerte prisen på gass i kontrakten for levering i september 300 EUR per 1 MWh. Gassprisen med levering i oktober faller også med nesten 8,3 prosent. Du må for øyeblikket betale 299 euro for 1 MWh.

Gassprisene har falt, men fra usannsynlige høyder

Som Bartłomiej Derski fra Wysokienapiecie.pl bemerker på Twitter, Gjennomsnittlige månedlige gasspriser i Polen (og resten av Europa) økte med 2000 % fra januar 2020 til 23. august 2022.

Dette er diagrammet over gasspriser i Europa sammenlignet med strømprisen i Tyskland, som har overskredet grensen på EUR 600 per 1 MWh:

Holger Zschaepltz, finansmarkedsekspert i WELT TV, bemerker dette på Twitter begrensningen av gassforsyninger fra Russland falt sammen planlagte renoveringsarbeider i Norge og økt konkurranse innen LPG.

Dette understrekes igjen av Bloomberg-byrået i sin analyse Gjeldende gasspriser er opptil 10 ganger høyere enn gjennomsnittet for denne perioden av året fra tidligere år. «Listen over ofre blir lengre og lengre», skriver Bloomberg og bemerker at blant annet produksjon av ammoniakk i Storbritannia.

Gassprisene skaper problemer for mange bransjer

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Polakkene vil føle prisen på stigende gass med en viss forsinkelse. «Vi blir alle fattigere»

Meieri- og bryggeriindustrien kan være i en uinteressant situasjon. Karbondioksid, et biprodukt fra kjemiske planter, er avgjørende for produksjon av øl, ostedeler og produksjon av tørris som er nødvendig for detaljister. Piątkowa «Rzeczpospolita» påpeker at Grupa Azoty Group ikke er i stand til å sikre tilførsel av salpetersyre, som er nødvendig for å opprettholde hygienen i produksjonslinjene.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment