Home » Gassrørledning mellom Polen og Slovakia klar for prøvelansering – RadioMaryja.pl

Gassrørledning mellom Polen og Slovakia klar for prøvelansering – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Gassrørledningen mellom Polen og Slovakia er klar for prøvestart, kunngjorde statsminister Eduard Heger fredag ​​i Vyrava øst i Slovakia. Ifølge ham er rørledningen allerede under press og operativ, og takket være ham skal Slovakia ha tilgang på norsk gass.

Eduard Heger sa også at gassforbindelsen mellom Polen og Slovakia vil muliggjøre transport av gass som ankommer i flytende form (LNG) i polske havner. Torsdag ble hele rørledningen satt under arbeidspress, og siden fredag ​​har Eustream gjennomført den såkalte First Test of All Equipment.

«Vi forventer overlevering av de enkelte delene, igangkjøring og kommersiell prøvedrift i begynnelsen av juli» – oppsummerte Eustream-sjef Rastislav Niukovicz.

Han la til at kapasiteten til gassrørledningen er 5,1 milliarder kubikkmeter fra Polen til Slovakia og 6,1 milliarder i motsatt retning.

Byggingen av gassrørledningen, som er en del av europeiske prosjekter, ble finansiert med europeiske midler på 54 millioner euro. Den nye rørledningen skal forbinde Nord- og Sør-Europa. Derfor er det ifølge Heger viktig at Slovakia forblir et transittland. Statsministeren understreket at gassforsyninger fra andre retninger enn Russland ikke bare avhenger av den bygde infrastrukturen, men også av antallet nødvendige terminaler som den flytende gassen kommer inn i rørledningene gjennom.

Visestatsminister og økonomiminister i Slovakia Richard Sulik kunngjorde i Bratislava fredag ​​at nye gasskjøp fra Norge vil dekke 32 prosent. Forbruk av dette råstoffet i Slovakia. Ytterligere kontrakter for levering av flytende gass transportert med skip til europeiske havner og deretter til Slovakia vil gi ytterligere 34 prosent av forbruket. Totalt 66 prosent innen utgangen av 2023. Gass som forbrukes i Slovakia vil komme fra utenfor Russland.

MOS

You may also like

Leave a Comment