Home » Mino Raiola er død. Familien ga en uttalelse

Mino Raiola er død. Familien ga en uttalelse

by Erlend Loe

Familien informerte manageren om døden til Raiola, en av fotballens mest populære agenter. I januar i år. Media avslørte at han var innlagt på sykehus med en alvorlig lungetilstand. Han ble innlagt på sykehuset noen uker tidligere, men skulle ikke ligge på intensiv før i år. Han døde uventet.

«Det er med stor sorg vi deler avgangen til den mest omsorgsfulle og fantastiske fotballagenten noensinne. Mino kjempet til slutten med samme kraft som han lærte ved forhandlingsbordene for å forsvare spillerne våre. Som alltid gjorde Mino. Vi er stolte og kom aldri tilbake til ham. Mino berørte så mange liv gjennom arbeidet sitt og skrev et nytt kapittel i historien til moderne fotball. Hans tilstedeværelse vil alltid bli savnet. Minos oppdrag om å gjøre fotball til et bedre sted for spillere, vil fortsette med samme lidenskap. Takk alle sammen for den enorme støtten dere har fått i denne vanskelige tiden, og vi ber om at dere respekterer privatlivet til familie og venner i denne sorgens tid.Raiola-familien – leser vi i påstanden.

Raiola var i virksomhet med svært kjente spillere. Han tok for seg stjerner som: Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Matthijs de Ligt, Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli og Erling Haaland. Den siste tiden har engelske og tyske medier ofte meldt at agenten tar for seg den store norske overgangen til Manchester City.

Haalands flytting til Manchester ville vært en av hans største overganger. Hans største suksess til nå har vært Paul Pogbas overgang på €105 millioner fra Juventus til Manchester United. Raiola skal selv ha tjent opptil 25 millioner euro på denne transaksjonen.

***

Hubert Kostka hadde med seg en gullmedalje fra OL i München. Gull fulgte en betydelig del av karrieren hans – han vant det polske mesterskapet åtte ganger som fotballspiller med Górnik Zabrze, og tre ganger som trener. Og plutselig, nesten lydløst, forsvant Kostka fra polsk fotball. År senere avslører han at korrupsjon drev ham bort, noe som førte til hjerteproblemer. Han var lei av uærlige dommere, presidenter, seed-spill, så han valgte det rolige livet til en pensjonist. Har fotballmiljøet gjort en god jobb med å la en så erfaren trener slippe til? Vi leter etter svaret på dette spørsmålet i «Röntgen»-podcasten.

You may also like

Leave a Comment