Home » Gassrørledningen Baltic Pipe jobber med full kapasitet. Hvor mye gass går til Polen?

Gassrørledningen Baltic Pipe jobber med full kapasitet. Hvor mye gass går til Polen?

by Gunnar Garfors

Baltic Pipe med full kapasitet

Som forklart, Energinet, den danske overføringssystemoperatøren fullførte tilkoblingen av kompressorstasjonen på Seeland til Baltic Pipe-infrastrukturen.

«Fra 30. november vil Baltic Pipe nå sin fulle kapasitet. Takket være denne infrastrukturen kan vi importere opptil 10 milliarder kubikkmeter gass til Polen årlig, som dekker over 60 % av polsk gassforbruk. årlig innenlandsk etterspørsel etter dette råmaterialet» – sa presidenten for Gaz-System, Tomasz Stępień, som ble sitert i kommunikéet.

«Siden januar i år har vi økt kapasiteten til LNG-terminalen i Świnoujście. I år startet vi også opp gassrørledninger til Litauen og Slovakia. I dag kan vi trygt si at oppgaven som er tildelt Gaz-systemet for å sikre Polens energisikkerhet er fullført. – la til.

Overføring gjennom Baltic Pipe gassrørledningen ble lansert 1. oktober i år, fungerte imidlertid bare i begrenset omfang inntil alle byggearbeider på dansk side var ferdige. For øyeblikket har gassrørledningene og pumpestasjonen Baltic Pipe i Danmark nådd de tekniske målparameterne og vil kunne overføre 10 milliarder kubikkmeter per år fra 30. november 2022.

Baltic Pipe gassrørledning. Polsk-dansk investering

Baltic Pipe er en felles investering av gassoverføringsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.

Byggearbeidene ble fullført i 2022, med unntak av to seksjoner i Danmark, hvor arbeidet ble innstilt i flere måneder i 2021 på grunn av tilbakekall av miljøtillatelser. Av denne grunn ble systemet kun drevet med delvis kapasitet de første månedene.

Lanseringen av gassrørledningen Baltic Pipe, som forbinder norsk sokkel med Polen via Danmark, fant sted 1. oktober i år.

PGNiG er den eneste brukeren av systemet

I de første driftsdagene fraktet ikke rørledningen noe gass fra norsk sokkel til Polen. Frem til 1. oktober. Alle tester av den utvidede Nybroterminalen, som skal motta gass fra norske forekomster, pågår fortsatt. Foreløpig skal derfor dansk gass pumpes til Polen. 1. november Mottaksterminalen Baltic Pipe i Nybro i Vest-Danmark ble satt i drift. Takket være investeringen begynte norsk gass gradvis å strømme til Polen i en mengde på 61 989 806 kWh per dag (ca. 6 millioner kubikkmeter per dag), ifølge data fra SWI-plattformen 24. november i år.

JPGNiG vil foreløpig være den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet kjøpte det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til slutt forventes å utgjøre 10 milliarder kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel og kjøpe den fra andre produsenter.

sonde

Har du hørt om byggingen av gassrørledningen Baltic Pipe?

Penger er ikke alt – Janusz Steinhoff

You may also like

Leave a Comment