Home » Geir Børresen er død: – Han betydde mye for mange barn

Geir Børresen er død: – Han betydde mye for mange barn

by Thure Lindhardt

Den folkekjære skuespilleren og sangeren Geir Børresen er død etter kort tids sykdom, 79 år. NRK-sjefen hyller Børresens rike karriere.Geir Børresen var med i en rekke barneprogrammer på NRK på 1970-, 1980- og 1990-tallet.

Han er kanskje mest kjent for å ha gitt liv til hunden Labbetuss på 1980-tallet sammen med artist og programleder Halvdan Sivertsen. På 1990-tallet ble han mannen bak den joviale vaktmesteren Max Mekker i «Sesamstasjon» med blant andre Sverre Holm og Sidsel Ryen.- Dette var en trist nyhet. Han har betydd mye for mange norske barn gjennom sin deltakelse i en rekke ulike barne-tv-serier på NRK opp gjennom årene, sier NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen til NTB.

Selv hadde hun gleden av å jobbe med Børresen som da hun jobbet som assistent i «Sesam Stasjon», forklarer Haugen.

– I tillegg til å være en veldig dyktig skuespiller med stort humoristisk talent, var han også en hyggelig og varm person som det var veldig hyggelig å jobbe sammen med, sier hun.Lang film- og teaterkarriere
Børresen var utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole før han gikk fire år ved Statens Teaterskole.

Børresen var ansatt ved Nationaltheatret i 20 år, fra han debuterte i «Den sundesløse» i 1968. Som frilanser spilte han ved flere andre teatre, blant annet Oslo Nye Teater og Centralteatret.

TV-debuten kom i 1971, som programleder i Barne-TV-serien «Lekestue» sammen med Vibeke Sæther. Han spilte også flere filmroller, blant annet en av hovedrollene i komedien «Marikens bryllup» i 1972 med Anne Marit Jacobsen, Rolf Just Nilsen m.fl.

Børresen hadde også stor suksess som plateartist med musikk om Smurfene, spesielt albumet «I Smurfeland» fra 1978. Albumet lå 24 uker på VG-lista med 1. plass som høyeste plassering.Flere gjesteroller
Børresen hadde også mindre gjesteroller i TV-serier som «Mot i brystet», «Venner og fiender» og «Hotel Cæsar». I 2001 dukket han opp i Espen Eckbos julekalenderserie «Nissene på låven». Der spilte han seg selv som mannen bak Masked Man.

You may also like

Leave a Comment