Home » General Al-Burhan holdt seg til sin undertrykkende logikk: alle nyhetene på liberte-algerie.com

General Al-Burhan holdt seg til sin undertrykkende logikk: alle nyhetene på liberte-algerie.com

by Gunnar Garfors

Overrasket over statsministerens avgang, i et hjørne av situasjonen i landet, forsøker den sterke mannen fra Khartoum en ny dialogparade for å lindre spenningsklimaet i landet og tvisten det er spesielt rettet mot.

Presidenten for Sudans suverene råd, general Abdel Fattah Al-Burhan, kunngjorde tirsdag sin intensjon om å gå i dialog med «alle aktører for å få slutt på den politiske krisen i landet». Han kom med uttalelsen under et møte på kontoret hans med Brian Shukan, administrerende direktør for den amerikanske ambassaden i Khartoum, ifølge en rådsuttalelse.

«Dørene til dialogen forblir åpne for alle politiske krefter og revolusjonære unge mennesker for å komme til enighet om utviklingen av strukturene som kreves i overgangsperioden og for å videreføre veien til transformasjon. Demokratiske til frie og rettferdige valg fører til dannelsen av en valgt sivil regjering som samsvarer med ønskene til det sudanesiske folket, sa Al-Burhan.

Dessverre blir denne velviljen motsagt hver uke av undertrykkelsen som rammer demonstrantene. Sikkerhetstjenester bruker tåregass for å spre folkemengden utenfor overgangsrådets hovedkvarter; noen ganger tyr de til skarp ammunisjon, som antallet døde eller skadde viser.

Minst 57 demonstranter ble skutt og drept og hundrevis skadet, ifølge en rapport fra medisinsk fagforening, mens minst 13 kvinner ble voldtatt og mange journalister ble kastet gjennom under opptøyene, ifølge en FN-rapport.

I Sudans hovedstad og dens forstad Omdurman samt i byene Port Sudan (Øst) og Nyala, hovedstaden i Sør-Darfur, samlet tusenvis av demonstranter seg tirsdag til tross for den massive utplasseringen av sikkerhetsstyrker.

Til tross for morderisk undertrykkelse, i spissen for opprøret mot den avsatte diktatoren Omar Al-Bashir i 2019 og siden kuppet 25. oktober 2021 mot militæret, ba Association of Sudanese Experts om nye demonstrasjoner på tirsdag for å kreve sivil makt.

«Nei, nei til militærregimet», ropte demonstrantene og ba om oppløsning av suverenitetsrådet under ledelse av hærsjefen Abdel Fattah Al-Burhane, forfatteren av kuppet som avsporet den demokratiske overgangen.

Da han tok imot USAs administrerende direktør Brian Shukan tirsdag, understreket Al-Burhane behovet for å «fortsette dialogen mellom alle parter for å oppnå et nasjonalt konsensusprogram», ifølge en uttalelse fra hans kontor. Med FNs spesialutsending Volker Perthes diskuterte han også «akselerasjonen av utnevnelsen av en ny statsminister», så teksten.

Likevel har USA, EU, Storbritannia og Norge oppfordret det sudanesiske militæret til ikke ensidig å utnevne en ny regjeringssjef, og hevder i en felles uttalelse at de «ikke vil støtte en statsminister eller en uinvolvert regjering». av en stor mengde sivile aktører».

AFP

You may also like

Leave a Comment