Home » National Aviation Association: Et flystopp er ikke bare en pandemi

National Aviation Association: Et flystopp er ikke bare en pandemi

by Peter Østbye

Foto av Vladimiro Ivanovo (V)

Fra og med neste uke vil minst 20 flyvninger til litauiske flyplasser være midlertidig innstilt. Selv om flyselskapets beslutning var basert på det raskt spredte Omicron-koronaviruset, sier Joris Gintilas, styreleder i National Aviation Association LAVIA, at dette er et midlertidig taktisk insentiv for flyselskapene til å håndtere risiko.

Det er allerede påpekt at flyvninger til Litauen blir midlertidig innstilt i 20 år. Det meste bør fornyes igjen til sommeren.

Flyavbrudd er ikke bare en pandemi

Flyselskapene tilskriver dette en vanskelig pandemisituasjon på grunn av spredningen av omicron, men ifølge Jorio Gintilas er ikke dette hovedårsaken, ifølge en rapport distribuert av LAVIA.

Selv om den nye stammen absolutt ikke er utrygg, vil ikke kravene til reisende endres nevneverdig, likevel er det mulig å reise ganske fritt med mulighet for pass eller europeiske vaksinasjoner og negative tester. Kravene til reisende til tredjeland utenfor EU har lempes noe. Det kan imidlertid ikke sies at dette er årsaken til at 20 avvik også ble stoppet. Det er mer pragmatisk at flyselskapets policy tar hensyn til flere faktorer: sesongmessig etterspørsel på grunn av flyets sesongvariasjon, forsikring mot usikkerhet knyttet til mulige nasjonale restriksjoner på tilgang til andre land og uoppfylte prognoser for lønnsomheten til enkelte ruter, siterer Gintilas. som å si.

Det er verdt å merke seg at de fleste flyvningene i land utenfor EU som Storbritannia, Israel, Ukraina, Norge, Armenia osv. er kansellert. Marrut har absolutt et stort behov for flytjenester.

Ifølge administrerende direktør i LAVIA hadde den naturlige sesongvariasjonen også en betydelig innflytelse på slike beslutninger. I vintersesongen, spesielt i januar, reduseres belastningen på flyene hvert år. Ved å rapportere naturlig passasjertrafikk og oppdage en viss forvirring rundt landets pandemihåndteringspolitikk, tegner flyselskapene noen forsikringer og kansellerer flyreiser på forhånd for å unngå mulig kompensasjon til passasjerer.

I henhold til EU-parlamentets og rådets forskrift skal passasjerer informeres om kanselleringen minst 2 uker før flyturen. Ellers har passasjerene krav på kompensasjon.

Selv om flyselskapene nevnte mangelen på en pilot på grunn av pandemien og karantenekrav på grunn av stoppet, tviler Joris Gintilas på relevansen av en slik uttalelse i markedet. Det er ingen mangel på arbeidskraft i Litauen eller noe sted i Europa. I USA er problemet reelt ettersom et betydelig antall piloter ikke kan fly på grunn av en positiv test, men det er ingen mangel på piloter eller fly i markedet.

Så langt har utviklingen i luftfartsutvinning vært ganske positiv. Sammenlignet med 2019 ble 62 % av den forrige linjetrafikken nådd i november 2021. I begynnelsen av desember var den til og med 70 %. Usakomjs luftstrømmer koker nå til 80 % av pre-pandemiske nivåer, sier J. Gintilas.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.