Home » Girgenson returnerer til landslaget med et mål mot Norge. Høydepunkter / artikler

Girgenson returnerer til landslaget med et mål mot Norge. Høydepunkter / artikler

by Thure Lindhardt

Før kampen påpekte Artis Ābols, som var assistent for den forrige hovedtreneren for landslaget Bob Hartl, nå også assistent for Harijs Vītoliņš, at den nye landstreneren blir litt annerledes enn før. For å forklare i detalj om stilen til Hartley og Vītoliņš er annerledes, nektet Ābols imidlertid diplomatisk, noe som indikerte at noen kunne feiltolke ordene hans.

Intervju med Artis Ābols

Zemgus Girgensons, en spiller fra Nord-Amerika som gikk glipp av forrige sesong på grunn av en skade, avslørte resultatet i begynnelsen av kampen og sendte pucken meget nøyaktig inn i lengste hjørne.

Girgenson fører Latvia i ledelsen

Etter den første tredjedelen innrømmet målscorer Girgenson LTV at mål hjalp både laget og selve spillet. Han fant ut at han hadde begynt å trene siden mai og var opptatt av å komme tilbake på isen og spille, men han var litt redd før den første kampen.

Intervju med Zemg Girgenson

Da han vurderte oppstillingen under Harry Vītoliņš, fant Girgenson at alt er bra og veldig bra, og at dette er en av de beste oppstillingene han har spilt for landslaget.

I andre periode var det farlige situasjoner ved mål til begge lag, men resultatet på resultattavla endret seg da Ronald Ķēniņš sin puck gled mellom målvaktene til den norske landsmålvakten etter en fin kamp av Rūdolfs Balcers. Og den andre tredjedelen endte med et gledelig resultat for det latviske landslaget 2-0.

King scorer 2-0 latvisk lag bedre

«Vi spiller veldig enkelt, vi prøver ikke å gjøre det umulige,» sa forfatteren av det andre målet og lagkaptein Ķēniņš etter LTVs andre periode. Angående trekket hans, å spille med Girgenson og Balcer, sa Ronald at det var godt å spille med de grandiose fordi han visste at de ville gjøre færre feil.

Intervju med Ronald King

Den tredje tredjedelen startet skarpt, og allerede i innledningen traff pucken skøyten til Oskars Cibulskis etter en mislykket rikosjett og nådde porten voktet av Ivars Punnenovs. Dette reduserte forskjellen i resultatet til et minimum.

Norge reduserte inntjeningsgapet

Nordmennene fortsatte å presse, og etter hvert sto det 2-2 – målet ble satt inn av Erik Salsten.

Norge utligner 2-2

Et øyeblikk senere, etter en flott kamp og en pasning fra Denisa Smirnov, sendte Miks Indrašis pucken i det tomme målet til 3-2 – Latvia tok ledelsen igjen i denne kampen.

Indrasis nådde 3-2

På slutten av ordinær tid viste Balcers en flott prestasjon, en god pasning til Girgenson og på bekostning av Zemgus kom kampens andre mål, men på resultattavla 4-2 i favør av Latvia. Med dette resultatet var kampen over.

Girgenson nådde 4-2

De lyseste episodene av spillets ordinære sesong

For treningsformål spilte lagene også tre til tre utvidelser. Målscorer var Sondre Oldens.

Oldens er preget av tilbygget

Men det latviske landslaget forlot heller ikke svaret i gjeld – Girgenson skilte seg også ut med ett mål og skilte seg praktisk talt ut i denne kampen med et «hattrick».

Girgenson forlengelse

For treningsformål ble det også holdt kast etter kampen, der det latviske landslaget viste seg å være bedre – den eneste som scoret mål var Ķēniņš.

Serie etter kampen

«Vi vant, hva sørger vi?» Balcers var i godt humør etter kampen. Han avslørte hvor godt humøret er i laget og den største forskjellen som er i laget nå er at alt på Vītoliņš skjer på latvisk, ikke på Hartleys tid.

Intervju med Rudolf Balcer

Rodrigo Ābols, som nettopp har kommet fra Sverige, så denne kampen fra tribunen. I et intervju med LTV uttalte han at han kun løp med laget om morgenen, men ennå ikke var ferdig med treningen. Når det gjelder den kommende kvalifiseringsturneringen, husket Rodrigo begravelsen til Matiss Kivleniek og morens ønske om å bli «drept» i denne turneringen.

Intervju med Rodrigo Apple

Aigars Kalvītis, president i det latviske ishockeyforbundet (LHF), påpekte at de 80 dagene som har gått siden verdensmesterskapet i Riga før disse vennskapskampene er kort tid, men i ishockey er det fullt av begivenheter. Den triste hendelsen med det tragiske dødsfallet til keeper Matiss Kivleniek, som kan gi guttene ekstra motivasjon til å vise at lagene kan kjempe om høye mål, sa Kalvītis.

Intervju med Aigars Calvitis

Laget har også fått ny hovedtrener i disse dager. Kalvitis avslører at de første signalene om at Bob Hartley ikke kan hjelpe landslaget i OL-kvalifiseringsturneringen var allerede i begynnelsen av juli og LHF var på utkikk etter alternativer. Imidlertid, som Kalvitis påpekte, ga Hartley mye til latvisk hockey – han inspirerte den til å spille moderne hockey. Hockey fikk en annen aura og spillestil ved å spille noe sånt med hockeyens store krefter.

Så langt har det latviske og norske landslaget krysset 33 ganger, og latviske ishockeyspillere har feiret seier på 18 kamper.

Det latviske hockeylandslaget starter den olympiske kvalifiseringsturneringen 26. august, hvor de skal konkurrere med landslagene til Italia, Ungarn og Frankrike om den eneste billetten til de olympiske leker i Beijing.

Norge har ennå ikke vunnet OL-billetten og skal arrangere turneringen i Oslo.

You may also like

Leave a Comment