Home » Departementet og kommunen er enige: Det må bygges nasjonalstadion

Departementet og kommunen er enige: Det må bygges nasjonalstadion

by Thure Lindhardt
FOTO: MSMS

Byggingen av nasjonalstadion i Vilnius vil starte i nær fremtid og åpningen er planlagt om 3,5 år. Det vil være et stadion som oppfyller standardene til Union of European Football Associations (UEFA) og vil arrangere fotballkamper av høyeste kvalitet.

Onsdag vedtok bystyret i Vilnius allerede 156 millioner. Eur-verdien av konsesjonskontrakten. Trepartsavtalen ble signert av departementet for utdanning, vitenskap og sport, Vilnius bystyre og investeringsselskapet BaltCap Infrastructure Fund som representanter for konsesjonæren og prosjektselskapet UAB Vilniaus daugiafunkcis kompleksas.

Konsesjonskontrakten ble avtalt med relevante myndigheter og maksimumsbeløpet for Kunnskapsdepartementets forpliktelser – 53,4 millioner – fastsatt i forrige regjeringsvedtak. Euro (med mva). Det ble enighet om at antall stadionseter kunne økes til 18.000.

«Denne lange historien med mislykket bygging kan ha en lykkelig slutt. Dersom prosjektet og den tilhørende kontrakten lykkes med å iverksette vernetiltak og fjerne juridiske hindringer, vil departementet gjennomføre regjeringens forpliktelse om å bidra til dette nasjonale prosjektet.

Vertskapet er ansvarlig for å bygge stadion. Infrastrukturen til anlegget må oppfylle kravene til et stadion som overholder UEFAs kategori IV-standarder, derav muligheten for 15 tusen. å utvide stadionsetene til 18.000. setter. Denne forpliktelsen er forutsatt i samarbeidsavtalen mellom departementet og byadministrasjonen. Gianni Infantini, president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), støtter og håper sterkt på denne ideen. Dette vil tillate Litauen å tiltrekke seg og strebe etter å organisere fotballkamper på høyeste nivå, sa utdannings-, vitenskaps- og sportsminister Jurgita Šiugždinienė.

«Vi var utholdende, kanskje til og med sta, og det er derfor vi endelig har en signert konsesjonsavtale. Og vi har statlig støtte til dette prosjektet. Hvis designideen blir forbedret i henhold til reglene for kvalitetsarkitektur godkjent av Vilnius, vil vi vente til starten og enda mer til den første fotballkampen, sa Remigijus Šimašius, Vilnius» ordfører.

«Dette vil være et av de viktigste prosjektene for samfunnsutviklingen i Vilnius og Litauen. Dette er langt fra det faktum at stadionets referanser til Šeškinė-fjellet har fått symbolsk betydning i løpet av flere tiår – revitaliseringen av en betydelig del av byen og etableringen av en svært relevant sportslig og uformell pedagogisk infrastruktur bør gi tosifret sosiale gevinster og økonomisk avkastning for byen og landet, sa BaltCap Infrastructure Fund. Partner for Šarūnas Stepukonis.

Stadionet skal bygges i Šeškinė-distriktet nær kjøpesenteret Akropolis. Et kompleks med 15 objekter skal bygges på stedet til stadion, som ble startet for noen tiår siden og ikke er ferdigstilt. Det blir fotball, friidrettsstadion, idrettsanlegg med turn, håndball, volleyball, boksing, baskethaller, felles- og kulturopplæringssenter med bibliotek, barnehage med 300 sitteplasser og idrettsmuseum.

smm.lt

You may also like

Leave a Comment