Home » Google har bestemt seg. Det vil ta bort en av de mer nyttige funksjonene

Google har bestemt seg. Det vil ta bort en av de mer nyttige funksjonene

by Gabriel Scott

Fra og med 11. mai er det umulig å lage applikasjoner som tillater opptak av samtaler på Android. De eksisterende løsningene forsvinner fra Play Store.

Problemet med å ta opp samtaler på Android er komplisert fordi tilsynelatende Google selv er det også ekstremt ubesluttsom. Allerede før utgivelsen av Android 6 Marshmallow ble det hevdet at selskapet så behovet for brukere og beviste det visuelt API deretter gjort tilgjengelig. Men senere, mer presist siden lanseringen av Android 9 Pie, tok den forbrukervennlige politikken en slags solidaritet. Først ble opprettelsen av alternative funksjoner blokkert, og til slutt, med Android 10, ble tredjepartsapplikasjoner fullstendig forbudt Tilgang til mikrofonen under en samtale.

Likevel har utviklerne funnet en smart løsning for låsen. Mer spesifikt brukte de funksjoner som var tilgjengelige i klasserommet AccessibilityService API, det vil si en port formelt igjen for behovene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Dessverre for de berørte vil slike triks snart forsvinne. Som Google har annonsert, vil nye forskrifter for programmerere tre i kraft 11. mai, noe som er kategorisk Det er forbudt å omgå enhetsinnstillinger, inkludert personverninnstillinger og endringer i brukergrensesnittet av tilgjengelighetstjenesten. Søknader som ikke følger retningslinjene de vil forsvinnemed ett unntak.

Selv om det ble erklært å rense Play Store fra smarttelefonprodusenter fortsatt kunne utnytte dette sikkerhetsproblemet i forhåndsinstallert programvare. Det er forstått at oppringerne som tillater opptak av samtaler brukt av Realme og Xiaomi, for eksempel, vil fortsette å bli brukt. Og selvfølgelig kan de alltid leveres med telefoner.

Google blokkerer samtaleopptak – hvorfor?

Hvorfor bestemte Google seg for å bekjempe samtaleopptak? – Du vil spørre. Vi vet ikke. Selskapet forklarer ikke dette, selv om det ser ut liberal tilnærming til fabrikkapperman kan trekke en konklusjon. Det er nemlig mulig at selskapet er redd for GDPR og twinning-lovene som vil bli håndhevet i tilfelle en samtale blir tatt opp lesbar informasjon om dette faktum fra begge parter. På den annen side, hvis applikasjonen er forhåndsinstallert og ikke lastet ned fra Play Store, ligger ansvaret hos produsenten av enheten, ikke Google. Så med Mountain View har du rene hender og trenger ikke å bekymre deg for mulige juridiske problemer.

Uansett er scenariet som antar juridiske problemer desto mer troverdig som det fortsatt er i prøveversjoner av Android 11 Klassen dukket opp ACCESS_CALL_AUDIO, som, som navnet antyder, lar deg ta opp samtaler. Den forsvant uventet fra den endelige versjonen. Heller ikke ved humørsvingninger i selskapet, men ved inngripen fra juridisk avdeling.

Dessverre betyr alt dette at – bortsett fra tilfellene med fabrikkoppringere – epoken med enkle samtaleopptak på Android nærmer seg slutten. Selvfølgelig kan du installere det Apper utenfor Play-butikkenmen det er en form for risiko. Spesielt i forbindelse med tilgang til mikrofonen. Du kan også fordype deg i rene proteseteknikker, for eksempel: B. Bruk av håndfri modus og taleopptaker. La oss være ærlige, men ingenting kan erstatte bare å laste ned en enkelt app.

Bildekreditt: Shutterstock (DenPhotos)

Tekstkilde: Google, egen utg

You may also like

Leave a Comment