Home » Grindr-appen risikerer rekordbot i Norge

Grindr-appen risikerer rekordbot i Norge

by Thure Lindhardt

Datingappen er anklaget for å videreformidle GPS-koordinater og profilelementer til brukerne til tredjeparter.

Datingappen Grindr er truet med en rekordhøy bot på 100 millioner kroner (9,6 millioner euro) i Norge for ulovlig datautveksling, meldte datatilsynet tirsdag.

Grindr, som hevder å være «verdens største homofile, bifile, trans og skeive datingnettverk,» har blitt anklaget for å dele GPS-koordinater og brukerprofiler med tredjeparter for markedsføringsformål.

Vår foreløpige konklusjon er at Grindr har utlevert sine brukeres personopplysninger til en rekke tredjeparter uten rettslig grunnlag, sier Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, i en melding.

I strid med GDPR

Ifølge norsk myndighet bryter denne praksisen med General Data Protection Regulation (GDPR) implementert i EU i mai 2018.

Byrået besluttet derfor å bøtelegge Grindr rundt 10 % av sitt globale salg, eller rundt 10 millioner dollar, et enestående nivå i de nordiske landene. Grindr har frist til 15. februar på å legge fram sin sak.

Saken som ble fakturert ham er før april 2020, datoen da applikasjonen endret vilkårene for bruk. I januar 2020 klaget Forbrukerrådet Grindr og fem andre apper, inkludert Twitter-kontrollerte MoPub, for brudd på personvernregelverket. De øvrige klagene etterforskes fortsatt, sa Datatilsynet.

You may also like

Leave a Comment