Home » LIVE – COP26: Boris Johnson fremkaller glede «med skuffelse»

LIVE – COP26: Boris Johnson fremkaller glede «med skuffelse»

by Thure Lindhardt

«JEG ER VELDIG BEKYMRET»

– Det kunne vært verre, men det som skjedde på COP26 er alvorlig, sa Sandrine Rousseau, president for det politiske rådet til Yannick Jadot, De Grønnes presidentkandidat, i et politisk intervju på LCI. Hun beskrev «en avgjørende COP ved et vendepunkt» og vurderte at «vi ikke unngikk det verste fordi Europa ikke var forent mot Kina og India og at Frankrike forsvarte atomkraft mot alle odds».

«Det er som om vi er i en blindsone av hva som skjer,» gled hun. «Jeg er veldig bekymret, og det burde vi alle være,» la hun til, og forklarte at noen land har gjort færre forpliktelser enn de gjorde under COP21 i 2015. Den grønne primærfinalisten satte også pris på at «en internasjonal organisasjon De som er ansvarlige for å overvåke etterlevelsen av The Green Primary». Parisavtalen bør settes opp for å sikre at forpliktelsene overholdes.

Denne Paris-avtalen satte seg som mål å ikke varme opp atmosfæren over 1,5 ° C, men veikartet for statene på slutten av denne COP26 er nærmere 2,4 ° C oppvarming. «Situasjonen tipper på 2 grader», sier Sandrine Rousseau: «Havnivået stiger mellom 50 og 300 centimeter mellom 2050 og 2100», husker hun at det bor en milliard mennesker langs kysten. «Den geopolitiske destabiliseringen er stor,» sa hun.

«Nå må hver stat gjøre en innsats, vi må ikke stole på en internasjonal avtale», dømte hun og vurderte også at «Europa har noe historisk å spille ved at det er kraften eksemplet viser, men det er ikke vellykket i dag er».

You may also like

Leave a Comment