Home » Haalands drama. Nå skjer det igjen. Vil det noen gang ta slutt? Pika ingen

Haalands drama. Nå skjer det igjen. Vil det noen gang ta slutt? Pika ingen

by Catherine Monroe

Det norske landslaget fikk en dårlig start. EM 2024. Først led det et smertefullt nederlag mot Spania (0:3) og så kun uavgjort i bortekampen mot Georgia (1:1). Den viktigste kampen fant imidlertid sted 17. juni da de møtte Skottland hjemme. Vertene var favoritter i denne duellen og bekreftet dette i det 61. minutt da Haaland selvsikkert omsatte straffen. Alt tydet på at nordmennene beholdt ledelsen og tok de viktige trepoengene. Men det skjedde ikke. I det 87. minutt utlignet Lyndon Dykes og to minutter senere utnyttet Kenny McLean Dykes bevisste lagarbeid og resultatet var klart.

Se videoen
Det polske landslaget ble brutalt banket opp. «Jeg kan ikke forestille meg»

Det var et tungt slag for hele laget, som klarte seg bort fra direkte opprykk til EM. Norge vant de neste tre kampene mot Kypros (3:1), Georgia (2:1) og igjen mot kypriotene (4:0), men tapte på slutten av oktobertreningsleiren mot Spania (0:1) og at de ble forfremmet ville, var allerede kjent. I EM kan han kun stille i sluttspillet.

Forferdelige nyheter for Erling Haaland. Norge har ikke lenger sjanse til å ta seg til EM i 2024

Vi vet allerede at nordmennene ikke en gang vil ha en slik sjanse. Selv om Israel ledet 1-0 i sin gruppe I-kamp mot Romania på lørdag, klarte deres rivaler til slutt å snu utviklingen og vinne kampen 2-1. Dermed ødela de håpet til alle norske fotballspillere som var under illusjonen om at alt ville bli bra Resultater I visse kamper kan de kjempe om den tyske turneringsseieren i sluttspillet i mars.

Sist Norge kvalifiserte seg til EM var i 2000, da treneren var Nils Johan Semb. I år ble hans beste spiller født: Haaland, som spilte fem kamper og scoret seks mål i disse kvalifiseringskampene. Selv om Stale Solbakken-spillerne møter sistelaget søndag 19. november. I EM mot Skottland vil de mest sannsynlig forbli på tredjeplass i gruppe A.

Gjeldende gruppe A-tabell:

• 1. Spania – 7 kamper, 18 poeng, målbalanse 22:4 – opprykk
  • 2. Skottland – 7 kamper, 16 poeng, 14:5 – opprykk
  • 3. Norge – 7 kamper, 10 poeng, 11:9
  • 4. Georgia – 7 kamper, 8 poeng, 11:15
  • 5. Kypros – 8 kamper, 0 poeng, 3:28

Vi får garantert ikke se Halaand på banen i den siste kvalifiseringskampen da han pådro seg en ankelskade i torsdagens kamp mot Færøyene (2-0). «Laglegen bekreftet at skaden ikke er alvorlig, men han opplever så sterke smerter og litt redusert funksjonalitet at han blir utelukket fra kampen mot Skottland,» het det.