Home » Halvor Egner Granerud etter NM: «Hvis du hopper mye kortere, blir du litt usikker»

Halvor Egner Granerud etter NM: «Hvis du hopper mye kortere, blir du litt usikker»

by Gunnar Garfors

Halvor Egner Granerud ble nummer fire i det ferske Norgesmesterskapet i normalbakken i Oslo. Crystal Globe-vinneren fra sesongen 20/21 ble innledet av Daniel-Andre Tande, Marius Lindvik og til og med Kristoffer Eriksen Sundal, som han vant med halvveis i konkurransen. Etter å ha analysert prestasjonen har 26-åringen noen betenkeligheter med hoppene sine.

Halvor Egner Granerud (Foto: Julia Piątkowska)

Den ledende norske skihopperen og vinneren av verdenscupsesongen 2020/2021 falt av totalpallen sist vinter og tapte kampen om tredjeplassen mot sin landsmann Marius Lindvik med kun 4 poeng. I årets utgave av Summer Grand Prix så vi kun 26-åringen i finalen i serien (Klingenthal), hvor han ble nummer 8. En uke før start på ny verdenscupsesong stilte Granerud i Norgesmesterskapet. Den generelle testen levde imidlertid ikke helt opp til deltakernes forventninger. Granerud sto ikke engang på nederste trinn på pallen, og tapte mot Daniel-Andre Tande, Marius Lindvik og overraskende Kristoffer Eriksen Sundal. Med sistnevnte vant han etter første serie og det så ut til at i neste serie skulle bronsemedaljen bli beseglet. Dette skjedde imidlertid ikke og etter det andre hoppet var det Sundal som gikk forbi Granerud med 4,2 poeng. og tok tredjeplassen. Landslagsrepresentanten var litt nervøs etter prestasjonen. – Jeg følte at jeg gjorde mange ting riktig. Hopper du mye kortere enn du forventet, blir du litt usikker. Men så så jeg videoen. Det er småting som gjør meg litt for aggressiv i 90 meters hopp med medvind. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte å fikse det – sier Granerud, som imidlertid ikke bekymrer seg for formen i forbindelse med den kommende starten i Wisła. – Jeg er i ganske god form. I løpet av dagen gjør jeg mange gode hopp – leser vi på Dagbladet.no

Nordmannen byttet skiutstyrsleverandør i sommer, noe som blant annet ble lagt merke til av Jakub Balcerski fra Sport.pl-redaksjonen. 26-åringen har tidligere vært med på SKIs «Boards» (Fluege.de), men i Klingenthal ble han allerede sett på et rosa par med BWT-logoen, som er et Fischer-design. – Jeg testet mye i løpet av sommeren. Det var veldig rart å prøve noe annet. Men på sommeren fikk jeg mye bedre følelse for rosa ski. Dette valget spilte seg ut i hodet mitt. Men endringen var veldig smertefull for hjertet mitt – sier Granerud. De nye skiene er ment å påvirke spillerens selvtillit bedre, og de skal også sørge for at han ikke tåler like mye når han nærmer seg høyre side av landingen. – Jeg hoppet rett på rosa ski. Men endringen kommer fra den generelle følelsen og selvtilliten jeg fikk av å hoppe på et nytt par – forklarer den fjerde deltakeren i Norgesmesterskapet. Vil dette føre til bedre stiltester og en retur til topp 3 i verdenscupen på sikt? Det finner vi snart ut av.

Karol Czesnik
Kilde: Dagbladet.no/Twitter

You may also like

Leave a Comment