Home » Harlequin og Scanorama inviterer til filmdatinguka

Harlequin og Scanorama inviterer til filmdatinguka

by Connie Nielsen

Harlequin Cinema og Scanorama European Film Forum 14.-20. Februar. inviterer til «Film Dating Week» med syv europeiske filmer og det tilhørende kulturprogrammet – møter med personligheter fra offentlig og kulturliv.

«Det lekne og innholdsrike programmet inviterer seerne til å koble seg på de nyeste Scanorama-filmene og legge ut på et fascinerende kultureventyr som provoserer frem uventede og inspirerende møter. Jeg er glad for at ikke bare storbyer, men også litauiske regioner tar del i dette romantiske eventyret, der vi ikke bare tilbrakte en uforglemmelig sommerferie, men også hadde som mål å presentere nyvinningene av europeisk kino gjennom hele året, sier Gražina Arlickaitė, grunnlegger. og kunstnerisk leder for festivalen.

Møt opp på Harlequin Cinema – daglig etter filmen.

Programmet til filmdatinguken åpner et bredt perspektiv på europeisk kino og formidler dens mangfold og livlighet.

17. februar kl. 20.00 – «Her er vi»

En følsom historie om et far-sønn-forhold, der roen i en klassisk fortelling blir opplyst av subtile glimt av humor. Rett fra den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes!

19. februar 15.00. – Fabian

Mellomkrigstidens prakt og tretthet, dekadente fester, kunstneratelier og selvfølgelig kjærligheten i 1931. I Berlin.

Fabian, presentert på den anerkjente filmfestivalen i Berlin, regnes som den mest minneverdige tyske filmen i nyere tid – gå definitivt på kino!

19. februar kl. 20.00 – «Ikke nøl»

Militære etiske spørsmål i Midtøsten og uventede intonasjoner. Spennende plot med uforutsigbare vendinger – ikke nøl!

20. februar kl. 16.00 – Bergmanøya

En poetisk meditasjon over kreativitet og følelser i den fantastiske nordiske naturen på den legendariske øya Faro, hvor filmgeniet Ingmar Bergman bodde og virket.

Gjest på seansen vil være Lina Motuzienė, direktør for museet til en annen kunstner – Tomas Mano, som fant inspirasjon i Nida.

20. februar kl. 20.00 – «Baby Ninja»

Hvis du ler, er det lett en av Europas beste komedier!

Den norske regissøren Yngvild Sve Flikkes «Baby Ninja» er nominert til beste europeiske komedie ved European Film Awards og har, med Kristine Thorp i hovedrollen, vunnet beste kvinnelige hovedrolle under den prestisjetunge Norwegian Film Awards «Amanda».


You may also like

Leave a Comment