Home » Premier League: Jan Bednareks selvmål hindret ikke Southamptons dyrebare seier

Premier League: Jan Bednareks selvmål hindret ikke Southamptons dyrebare seier

Manchester City, som slo Brentford 2-0 i runde 24, gjorde nok et trekk for å forsvare tittelen engelske mestere. Den uheldige inngripen til Jan Bednarek, som endte i selvmål, hindret ikke Southampton-spillerne i å slå Tottenham Hotspur 3-2 i London.

Laget fra Manchester rundt spanjolen Josep Guardiola har allerede vunnet sesongens 19. kamp. Denne gangen, etter mål fra algeriske Riyad Mahrez og belgiske Kevin, var De Bruyne ikke under noen illusjoner da London-nykommerne led sitt femte ligatap på rad.

The Citizens er klart i ledelsen med 60 poeng. De har 12 poeng mer enn andreplasserte Liverpool, som spilte to kamper færre enn Leicester City på torsdag.

Den tredje med 47 poeng, i likhet med ligalederne etter 24 kamper, deltar for tiden i klubb-VM Chelsea London.

Saints klarte en verdifull seier mot Tottenham med Jan Bednarek i rekken. Polakken fikk en uheldig start, da koreaneren Sona Heung-Mina i det 18. minutt skrenset ballen, men han gjorde det så uheldig at han avviste den mot eget mål.

Albanske Armando Broja utlignet etter seks minutter, men 70 minutter etter Sonas scoring tok «Koguty» ledelsen igjen. Gjestene svarte imidlertid med mål fra Norges Mohamed Elyounoussi og Skottlands Che Adams.

Southampton har rykket opp fra 28 poeng til 10. og Spurs ligger på 36. og 7. plass etter å ha spilt tre kamper mindre.

Andre polske representanter hadde en halv grunn til å glede seg onsdag. Matt Cash forberedte ett av målene, og hans Aston Villa spilte uavgjort 3-3 med Mateusz Klichs lag, som spilte til det 85. minutt. Laget fra Birmingham er 11. og Leeds 15. med 6 poeng foran nedrykksstreken.

Den ble åpnet av Norwich City-laget som, til tross for scoring i det første minuttet, holdt Crystal Palace uavgjort 1–1. Przemysław Płatheta fra hjemmelaget ble byttet ut i det 64. minutt. Gjestene bommet på straffe i andre omgang.