Home » Det er som en pest

Det er som en pest

by Gabriel Scott

Den sjokkerende affæren ble beskrevet av Rafał A. Ziemkiewicz i sin siste «Dagens kommentar» på nettstedet Ziemkiewicz.info.

En spaltist for ukebladet Do Rzeczy har skrevet fantasybøker selv tidligere, og innrømmet at tidligere «det siste som betydde noe i fandom var politikk, selv under kommunisttiden».

Saken til Andrzej Pilipiuk

Andrzej Pilipiuk regnes som en av de mest populære og fremragende polske fantasyforfatterne. Han er forfatter av slike verk som en serie historier om eventyrene til Jakub Wędrowycz, en serie om Kruszewskis fettere og Michał Sędziwo eller «Norweski Dziennik». I 2002 ble han tildelt Janusz A. Zajdel, en årlig pris innen fantasy, for sitt arbeid.

Nylig mottok Pilipiuk en invitasjon til den virtuelle Konline-konferansen arrangert av Avangarda Association fra Warszawa. Etter en tid kom det imidlertid informasjon om at invitasjonen ble avlyst fordi «medlemmene og ledelsen i Avangarda-foreningen ikke likte tilstedeværelsen av høyreorienterte skribenter på gjestelisten». Da bør meldingen bekreftes på e-post fra Paweł Dolownik og Maciej Starzycki, medlemmer av styret ovenfor.

«De siste årene har brakt flere og flere urovekkende nyheter. I Vesten har terroren for politisk korrekthet gjort påfølgende områder av vitenskap, kunst og popkultur til tannhjul i maskineriet til nymarxistisk sosial ingeniørkunst og metoder vi alle er kjent med, ettersom landet vårt ble offer for totalitære regimer.» Andrzej Pilipiuk skrev i sin uttalelse.

«Det er som en pest»

– Så langt har det alltid vært slik at en deltaker som ikke ønsket å møte en høyreskribent dro på møte med en venstreorientert skribent. Det er få venstreorienterte forfattere, men hvis dette organet ønsker å være så politisk korrekt, la det lage sin egen forfatter. Det være seg en forfatter som ikke skiller temaet fra dommen, men skriver «riktig», altså positivt om LHBT og negativt om katolikker. Vær så god. Papir er tålmodig – kommenterte Rafał A. Ziemkiewicz i videobloggen sin.

Journalisten sammenlignet blant annet saken om Pilipiuks utvisning med JK Rowling, som ble fjernet fra Harry Potter-jubileet av en lignende grunn.

– Dette er en snikende invasjon av bolsjevikene, som stadig kommer seg – sa Ziemkiewicz. – Det er som en pest. Den samme pesten, bare bakterier kommer i en ny versjon. Men ingen antibiotika kan helt utrydde det, la han til. – Jeg øker bevisstheten: Det handler ikke om fandom. (…) Poenget er at hvis vi ikke stopper dem, vil det bli vanskeligere for øyeblikket. Derfor min støtte til «lex Czarnek»-prosjektet. For vi velger myndigheten på en slik måte at myndigheten passer på hvem som kommer inn på skolene. Min oppriktige forespørsel til Mr. President om at han signerer denne loven og ikke legger ned veto – sa spaltisten til «Do Rzeczy».


Les også:
Ziemkiewicz: En mann som ønsker å sette verden i orden for oss

You may also like

Leave a Comment