Home » Norge nekter å erstatte tre på Trafalgar Square

Norge nekter å erstatte tre på Trafalgar Square

by Peter Østbye

Det noe sølle og nakne juletreet på Trafalgar Square vakte mye kritikk etter at det ble reist. Erstatteren hans ble vurdert, men Norge nektet å sende et sekund.

The Adventures of the Christmas Tree in Trafalgar Square: Episode 56. Du har garantert sett et stort juletre, 24 meter høyt, med nakne greiner og et magert utseende. Som hvert år sender Norge en gran til Storbritannia som et tegn på vennskap og takknemlighet, som står på Trafalgar Square. I 2021 har gaven blitt mye kritisert av nettbrukere (og av noen medlemmer av redaksjonen vår som er veldig underholdt av historien, vi kjenner den igjen) siden treet egentlig ikke er blant de vakreste i sin kategori.

Er granens grener sosialt distansert?

Du må innrømme at i år stikker juletreet på Trafalgar Square ut pinnen for å få slått. Sosiale nettverk gledet seg over muligheten til å spotte Norges gave, og lurte sarkastisk på om det var et implisitt tegn på en diplomatisk krise som befolkningen ikke ville vite om. Selv om Lord Mayor of Westminster, Andrew Smith, husket at » dens form og størrelse kan endres «, spøkte den offisielle beretningen om grantreet om emnet. I en tweet full av selvhån klargjør han at alt er bra: grenene på treet gjør rett og slett sosial distansering. Alt er forklart!

Norge vil ikke returnere et andre juletre

Etter denne konstante strømmen av kritikk og latterliggjøring ble det vurdert å erstatte treet. Høyres leder, Anne Haabeth Rygg, forklarer: Jeg har sett bilder av treet som ser trist ut, og det var ikke ment slik. Oslo kommune stemte derfor over om det skulle sendes et andre tre til Storbritannia; En av bekymringene er at han kanskje ikke kommer i tide. Granene fraktes til London med båt hvert år.

Til slutt, under en budsjettsesjon, ble beslutningen tatt: Norge vil ikke sende et andre tre tilbake til Storbritannia. Så Trafalgar Square må ta til takke med sitt sølle grantre, med fare for å bli misunnelig på New York Citys triumferende Rockefeller Center.

You may also like

Leave a Comment