Home » HBO vil ikke lenger produsere egne serier og filmer i Polen

HBO vil ikke lenger produsere egne serier og filmer i Polen

by Gunnar Garfors

Mediegiganten endrer prioriteringer – den vil ikke produsere originale HBO-serier og filmer i de nordiske landene (Danmark, Sverige, Norge, Finland) og Sentral-Europa, inkludert Polen.

I en uttalelse sitert av Variety har en talsmann for Warner Bros. Discovery sagt det er resultatet av videre arbeid med kombinasjonen av HBO Max og Discovery+ til en global strømmetjeneste. «Vi har også avviklet utviklingsaktivitetene som ble startet i Nederland og Tyrkia i fjor«- la til.

Til tross for innholdsbegrensninger og produksjonsstopp, understreket talsmannen: «Vår eksponering mot disse markedene har ikke endret seg«.

Informasjon om de innførte endringene ble delt med ansatte og forretningspartnere 4. juli.

Så blant annet vil forsvinne fra siden Ungarsk «Informanten»og svensk «lyst» og Dansk «Kamikaze». Interessant nok ble flere originale produksjoner annonsert på Series Mania Festival i mars. Viktig – og dette ble understreket i pressemeldingen – vil programmer som allerede er i produksjon fortsette. Noen av dem kan selges til andre plattformer.

Spania og Frankrike vil også bli berørt av restrukturering, om enn i mindre grad. Fra et forretningsmessig synspunkt var det en forståelig avgjørelse, fordi spanskspråklige produksjoner også er veldig populære i Latin-Amerika. Selv om HBO Max ikke har lansert i Frankrike ennå, i henhold til det europeiske audiovisuelle medietjenestedirektivet, har du ikke råd til å miste en sterk fransk portefølje.

Mangfold legger til det Permittering er sannsynligselv om detaljene ennå ikke er kjent, og det Lignende avgjørelser vil snart bli tatt i andre territorier der streameren operererdvs. i USA, Latin-Amerika og resten av Europa.

Denne beslutningen er et annet element i strømmemarkedskrisen. Netflix så abonnenttallet stupe og aksjekursene falt siste kvartal. Ifølge Variety har WBD-aksjen falt jevnt siden det kombinerte selskapet begynte å handle 11. april. En innstrammingsplan på 3 milliarder dollar ble annonsert tidligere i år. i løpet av de første 24 månedene etter gjennomføringen av transaksjonen (selskapet har omtrent 55 milliarder dollar i gjeld). Mye av dette vil komme fra «investeringsunngåelse».

kilde: Mangfold

You may also like

Leave a Comment