Home » Heller: The Golden Saga of the Vikings – Polsat Sport

Heller: The Golden Saga of the Vikings – Polsat Sport

by Catherine Monroe

De olympiske og fire ganger europamesterne har gått gjennom turneringen som en storm og har absolutt alt på stranden. De tapte det eneste settet mot den østerrikske duoen Seidl/Waller, ledet av den tidligere polske landslagstrener Martin Olejnak.

Dessverre vil den ti dager lange konkurransen i den italienske hovedstaden lenge bli husket for den dramatiske og sjokkerende skaden Joana Heidrich ble påført i bronsekampen. For meg er de tyske kvinnene Svenja Müller og Cinja Tillmann, som kom på pallen med den beste sveitsiske volleyballspilleren, – sammen med de kosmiske vikingene – de største heltene i dette verdensmesterskapet.

SE OGSÅ: Beachvolleyball-VM: Uheldig skade i bronsemedaljespill

Og hvordan gikk det med parene våre? Når det gjelder dine nåværende ferdigheter. Bedre enn i Hamburg, verre enn i Wien eller elleve år tidligere i Roma. Vi var ikke representert i det hele tatt i fem turneringer, nå har vi sett tre polske lag i aksjon.

Piotr Kantor og Maciej Rudol tok den høyeste niendeplassen. De startet konkurransen i gruppespillet med å tape fem sett og vant så…fem på rad. De forlot gruppen på andreplass bare for å ubalansere den tyske duoen Ehlers/Wicker med sitt rolige og tålmodige spill i første runde. De vant det femte settet på rad med Theo Brunner og Chaim Schalk, men så snudde det erfarne amerikanske laget kampen til kvartfinale.

SE OGSÅ: Beachvolleyball-VM: Piotr Kantor og Maciej Rudol eliminert i 1/8-finaler

«Hvis de hadde gått en runde til – ville jeg vært veldig glad,» kommenterte varmt – Grzegorz Klimeks assisterende hovedtrener – Mateusz Radojewski. Vårt nummer to menn skal imidlertid ha ros for deres prestasjoner i Roma. De spiller den første sesongen sammen, som de startet veldig sent på grunn av en lang rehabiliteringsperiode etter Maciejs alvorlige skade og fryktet for VM-kvalifisering til midten av mai.


Piotr Kantor og Maciej Bryl, det beste polske paret under verdensmesterskapet i Roma. (Foto: FIVB)

Bartosz Łosiak og Michał Bryl opplevde det sportslige dramaet, og kjempet ikke bare med rivalene, men fremfor alt med kroppene deres. Vårt mannlige par nr. 1 ankom Italia med uhelbredt laryngitt og bronkitt, svekket av antibiotikabehandlinger og uten viktige treningsøkter etter flere dager i sengen. Som et resultat tok hun farvel med gruppespillet i verdenscuppen til tross for seier i to sett med det kanadiske ekteparet Schachter/Dearing. Det manglet fire små poeng fra lykke. De fortjener imidlertid honnør for den heroiske kampen til slutten, med tanke på at de etter den første kampen – sammen med Klimek, som også var syk – til og med vurderte å trekke seg fra turneringen.

Kinga Wojtasik og Katarzyna Kociołek viste også hva de kunne på Römersand. Bortsett fra 17. plass og å bli slått ut i 1/16-finalen, er det på tide å offisielt takke Kingga igjen for en fantastisk karriere som nå går mot slutten for andre gang. Derfor ønsker vår OL-utøver fra Rio og den åttedobbelte polske mesteren dem alt godt for en ny vei i livet, samtidig som de husker regelen «aldri si aldri».

Apropos damer og polske aksenter i Roma. La oss huske den store suksessen til Agnieszka Myszkowska, som var den første dommeren i kvinnefinalen. For det polske dommermiljøet, bortsett fra den flotte prestasjonen til Wojciech Maroszek i innendørsvolleyball, er dette en stor grunn til å være stolt.

hk Det neste verdensmesterskapet, arrangert av Mexico, i… neste år. Det er på tide å kompensere FIVB-kalenderen etter pandemien og innse at kampene til de beste volleyballspillerne vil forlate det gamle kontinentet for første gang på tjue år.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment