Home » Historisk suksess for en polsk yacht. WindWhisper 44 f.eks

Historisk suksess for en polsk yacht. WindWhisper 44 f.eks

by Catherine Monroe

Etter bronsemedaljen i ORC European Championships på Malta i april og gullmedaljen i de polske ORC Championships i Sopot i juli, var appetitten til WindWhisper 44-mannskapet høy. Medlemmer av laget, som seilte under flagget til den polske yachtklubben Gdynia, innrømmet åpent at det var en drøm å holde oppe medaljerekka under ORC-VM i Kiel. Som lovet gjorde de det.

Den polske yachten kommer tilbake fra Tyskland med en historisk suksess for polsk sjøyacht – Gull i klasse B.

WindWhisper 44 startet den seks dager lange konkurransen 7. august i Kiel. Formelen for mesterskapet besto av tre typer løp: kyst, opp og ned og utholdenhet. Den polske yachten viste seg å være best i fem av ti løp og vant også det desidert viktigste kappseilet, Sea, hvis resultat ikke var gjenstand for kritikk.

Som Marcin Sutkowski, kapteinen på den polske yachten innrømmer, ga utmerket taktikk og hardt arbeid om bord laget nok et drømmeresultat:

«Seiling har vært et fantastisk år for WindWhisper. Etter vår andre yachts seier i Ocean Race, er denne tittelen som prikken over i-en. Det bekrefter at det vi har bygget ikke er tilfeldig, men kvaliteten håper jeg vil lønne seg for mange. Verdenstittelen smaker godt. For første gang i polsk seilingshistorie har en yacht som fører det polske flagget vunnet verdensmesterskapet i flere mannskaper.»

«En blanding av erfaring, ungdommelig energi, lidenskap, men også et nytt blikk på laget førte til denne suksessen. Å vinne gull krevde mange avgjørelser som ofte ikke ble akseptert av mannskapet, men erfaringen og eksepsjonelle intuisjonen til vår navigatør Aksel Magdahl, som ser i været hva andre ikke gjør, ble vår suksessoppskrift. Jeg er veldig stolt av laget mitt – i år har vi vist at ingenting er umulig for polakker i internasjonal seiling.

WindWhisper 44 startet den seks dager lange konkurransen 7. august i Kiel. (Foto: WindWhisper Racing Team)

Resultater fra verdensmesterskapet i ORC i Kiel i klasse B (29 yachter ble vurdert):

1. WindWhisper 44 (Marcin Sutkowski/Polen): 13,5 poeng,

2. Sirena (Peter Buhl/ Danmark): 21,5 poeng,

3. Katariina II (Aivar Tuulberg/Estland): 34 poeng,

4. Intermezzo (Jens Kuphal/Tyskland): 37,5 poeng,

5. White Shadow (Torkjel Valland/Norge): 49,5 poeng

6. DIXI 4 (Erik Stannow/Danmark): 59 poeng.

Lanseringen av WindWhisper 44 ble støttet av: Bumech SA, WindWhisper, CISE, KHG Invest og Yachts and Yachting.

PAP MediaRoom / Jagoda S

You may also like

Leave a Comment