Home » «Verdensklasse». Men ord til Lewandowski

«Verdensklasse». Men ord til Lewandowski

by Erlend Loe


Getty Images / På bildet: Robert Lewandowski

Jacob Fordon


Etter syv år bestemte Ilkay Gündogan seg for å endre klubbfarger og erstatte Manchester City med FC Barcelona. Som sådan er det ingen mangel på spørsmål om de to forwardene i disse klubbene. Etter å ha tatt opp temaet Robert Lewandowski, gikk han tom for ord.

Til tross for økonomiske problemer, signerte FC Barcelona en stjerne i det siste overgangsvinduet. Ilkay Gündogan er den nye spilleren til de spanske mesterne. 32-åringen forlot Manchester City etter syv år og får nå muligheten til å spille med Robert Lewandowski igjen.

Denne duoen hadde allerede muligheten til å jobbe sammen i Borussia Dortmunds tid. Gündogan og Lewandowski delte et omkledningsrom sammen fra 2011 til 2014. Derfor mangler det ikke på spørsmål for den tyrkiske midtbanespilleren å sammenligne to glimrende spisser: «Lewy» og Erling Haaland.

Lenge kjempet skarpskytterne sammen om tittelen Bundesliga-toppscorer. Og så fortsatte polakken å vinne, men etter endringene i klubben eksploderte Haalands talent fullstendig. Og mens begge har vært de mest effektive i sine respektive ligaer den siste tiden, scoret nordmannen betydelig mer enn Lewandowski når det gjelder totalt antall mål forrige sesong.

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Han stjal showet fra Juventus-spillerne. Se hva han gjorde med ballen

Under intervjuet dukket også Mundo Deportivo opp med den nye Blaugrana-signeringen. Mer presist burde den tyske midtbanespilleren av tyrkisk opprinnelse beskrive henne med ett ord.

– Det er vanskelig å beskrive «Lewy» med ett ord fordi karrieren hans har vært på et så høyt nivå i så mange år, han er i verdensklasse. Han er en spiller som har bevist seg opp gjennom årene og scoret mange mål – sa Gundogan om den polske forwarden.

Vi hørte heller ikke et ettordssvar i uttalelsen på Haaland. «Erling er i begynnelsen av reisen sin og likevel har han vunnet så mye, scoret så mange mål og fortsatt har så mye potensiale. Det er også vanskelig å finne et ord… begge har stor fysisk styrke, men også store målgivende egenskaper for å score mål i viktige øyeblikk – oppsummerte 32-åringen.

Alt tyder på at Lewandowski og Haaland vil fortsette å overgå hverandre i antall scorede mål neste sesong. Men holder nordmannen formen, kan det ikke forventes noe mer for vår spiss.

Les også:
En annen sponsor ønsker å bryte kontrakten med PZPN
Du kan se Barcelona-kamper med Lewandowski live online på Eleven Sports-kanaler i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment