Home » Hopp: Halvor Granerud ønsker å erobre USA som sin landsmann for år siden

Hopp: Halvor Granerud ønsker å erobre USA som sin landsmann for år siden

by Gunnar Garfors

Etter det blir det pause. Nordmannen stiller ikke til start i Rasnov fra 17. til 19. februar for å hvile, trene og forberede seg til gullmedaljen i verdensmesterskapet i Planica fra 21. februar til 5. mars.

«Amerikanere elsker ekstremsport og inkluderer skihopping. Granerud, som representerer en nasjon som oppfant ski for tusen år siden, går nå ikke bare på ski eller løper om sommeren, noe som er en merkelighet i USA. For FIS er dette en stor mulighet for popularisering av denne sporten og for hopperen – verdens PR» – kommenterer norske medier.

Det har blitt understreket at ingen norsk vinteridrettsutøver siden 1930-tallet har vært så populær i USA som kunstløper Sonja Hena, som etter å ha vunnet tre olympiske gullmedaljer i 1936, en måned etter OL i Garmisch Partenkirchen, ble profesjonell i en alder av 25 og dro til USA hvor han ble den best betalte stjernen i Hollywood.

— Halvor, 26, er i en slik form at han planlegger å «slå hardt» i Lake Placid og tjene ekstra poeng på Worlds, slik at han deretter kan ta en trygg pause for å forberede seg til Worlds. Ledelsen i verdenscupens sammenlagte plassering lar ham gjøre en slik manøver og slippe løs konkurranser i Romania, og verdensmesterskapet blir hans hovedmål – sa sjefen for norsk hopprenn Clas Brede Brathen i «Verdens Gang». » daglig.

You may also like

Leave a Comment