Home » Hva er verdt å se i Stavanger? Fjorder, severdigheter

Hva er verdt å se i Stavanger? Fjorder, severdigheter

by Connie Nielsen

Stavanger er ikke bare navnet på en by på sørvestkysten av Norge, men på hele regionen. Det er et ideelt sted for elskere av natur, vannaktiviteter og kulturelle begivenheter. Stavangers attraksjoner går utover fjordene og fantastiske lange sandstrender. Turister kan stole på et stort antall museer, restauranter med lokale delikatesser og interessante monumenter.

Stavanger lufthavn ligger på andreplass når det gjelder antall internasjonale flyvninger. Det er svært gode forbindelser til sentrum som kan nås med buss. Turister kan også bruke jernbanetransport. Kjøreturen fra Oslo til Stavanger tar cirka 8 timer. Bussen er også løsningen. På grunn av den omfattende oljeindustrien skaper beboerne en ekte kulturell blanding. Polakker som bor fast i Stavanger er en ganske stor gruppe som vokser hvert år. Hvorfor er denne byen verdt et besøk?

Stavanger – hva skal du se først?

Byens historie har alltid vært knyttet til fiske. På grunn av sin praktiske beliggenhet ved Nordsjøen har Stavanger utviklet seg svært dynamisk. Det var et viktig kommersielt og religiøst senter. På 1600-tallet ble bispesetet flyttet til Kristiansand og byens rolle ble redusert. På 1800-tallet var det en oppblomstring igjen – den lokale havnen overtok det meste av produksjonen av fiskeindustrien. Dessverre, på grunn av en brann i denne perioden, ble mange monumenter ødelagt. I 1969 ble det oppdaget olje i Nordsjøen og byen ble sentrum for en hel industri. Hva er verdt å se i Stavanger?

· Preikestolen – Også kjent som Preikestolen, er det en av Stavangers største attraksjoner. Ligger i Rogaland, er det et ekte underverk av norsk natur. Denne fantastiske klippen reiser seg mer enn 600 meter over Lysefjorden, en 42 km lang fjord. Preikestolen er det perfekte utsiktspunktet for å beundre det fantastiske landskapet. Klippen ble mest sannsynlig dannet under bevegelsen av breen. Imidlertid ble den først oppdaget i 1900. Cruisesesongen varer fra april til oktober. Den seks kilometer lange fotturen tar ca. 4 timer.

  • Spill Stavanger – Dette er den gamle bydelen, som ligger nært sentrum. Turister vil finne en samling av 173 trebygninger anslått å ha blitt bygget på 1700- og 1800-tallet, de fleste av dem i form av små hvite hus.
  • Øvre Holmegate – Den fargerike Stavangergate, kjent som Notting Hill for lokalbefolkningen, er en av de travleste gatene i byen. Alle husene er malt i forskjellige nyanser, noe som skaper en fantastisk atmosfære. Forfatter av konseptet var Tom Kjørsvik. Langs gaten er det mange atmosfæriske og sjarmerende kafeer og puber hvor du kan slappe av etter sightseeing.
  • Vikingtur – Turismen i Stavanger er i stor grad basert på vikinghistorier. Ved å velge å bli med på en organisert tur, har turister en mulighet til å lære om historien til skandinaviske forfedre. Ruten inkluderer punkter som er steder for viktige kamper og hendelser.

Stavanger og omegn – hva er det å se?

Som allerede nevnt kan ikke turister regne med noen spesielle severdigheter i Stavanger på grunn av brannen som tærte på byen på 1800-tallet. Imidlertid kan mange interessante steder finnes i de omkringliggende landsbyene og byene.

  • Swords in the Rock – er et monument bestående av tre sverd, hvorav det største er over 9 meter høyt, og er et symbol på foreningen av Norge reist i 872 av Harald Hårfagre, den første kongen. Minnesmerket ble avduket i 1983. Det er ca 6 km fra Stavanger sentrum.
  • katedral – det er en av de få middelalderske sakrale bygningene i Skandinavia som har bevart sin opprinnelige arkitektur. Den ble mest sannsynlig bygget på restene av en gammel trekirke på 1100-tallet. katedral er åpent for publikum hele året.
  • Sogndalstrand – er et av de mest populære turistmålene i Rogaland fylke. I denne lille landsbyen finner du sjarmerende butikker og gallerier, en bred promenade og en lakseelv som renner gjennom landsbyen. Bygninger fra 1600- og 1700-tallet og interessante kulturarrangementer er en ekstra attraksjon.
  • Arkeologisk museum – utstillingene fra steinalder, bronsealder, vikingtid og middelalder ble funnet under utgravninger i regionen. Turister kan også se skjeletter etterlatt av Norges forhistoriske innbyggere.
  • Strendene – Når du besøker Stavanger må du ikke glemme de vakre strendene med mange vannsportsmuligheter. En av de mest populære er Sola – veldig bred og sand. Det er i nærheten av flyplassen.

De sikreste landene i Europa. Hvor er Polen?

Ferie for single kvinner. Hvordan ser en ferietur alene ut?

Hvordan overvinne frykten for å fly? Ta rådet fra piloten Dominik Pundy

Se videoen: «Marcin z Lasu» på sporet av dyr i Norge

You may also like

Leave a Comment