Home » Hva vil det si å være jente i den kreative underholdningsindustrien? Intervju med Ugne «Kibirine» i Zimbinsky | Esports hus

Hva vil det si å være jente i den kreative underholdningsindustrien? Intervju med Ugne «Kibirine» i Zimbinsky | Esports hus

by Thure Lindhardt
 • La oss starte med å velge kallenavnet ditt. Hvorfor valgte du å bli Kibirine?
 • Jeg ville egentlig ikke være en typisk jente som ville kalle seg et lite ord og umiddelbart avsløre kjønnet sitt. Kallenavnet «Kibirine» kommer fra skoletiden min da mitt første kallenavn for League of Legends var «Kibirai-regler», og en klassekamerat som lærte dette på spøk rådet meg til å bruke et lignende navn på Twitch-plattformen.
 • I tillegg til å spille dataspill, omhandler Twitch-show også digital kunst. Hva motiverte deg til å dele disse aktivitetene med andre?
 • Som nybegynner likte jeg å se faren min spille dataspill, noe som interesserte meg i denne verden. Jeg fant ut om eksistensen av Twitch fra utvikler Sp4zie. Jeg ble fascinert av konseptet med direktesending, og etter hvert som jeg ble mer interessert, så jeg at det var et stort litauisk fellesskap på denne plattformen, så jeg ville prøve meg på kringkasting. Delingen av din digitale kunst skjedde av seg selv. Kunstneren Angel Ganev gir meg inspirasjon til dette. Venner kaller meg ofte en «rykning» person, men jeg tar det som et kompliment. Jeg tror min energi og evne til å snakke mye førte til at jeg engasjerte meg i kringkasting. Jeg tenkte også at jeg kunne fylle ut noen hull fra andre utviklere – snakke mer med fellesskapet, lage innhold som jeg virkelig liker.

  Ugnė Zimbinskytės personlige arkiv / Ugnės «Kibirine» Zimbinskytės verk

 • Hvilke av disse aktivitetene tror du er mer lovende for den litauiske offentligheten?
 • Det er vanskelig å velge. På den ene siden kommuniserer jeg mer gjennom tegning og kan dermed bygge en mer spenstig forbindelse med mitt publikum. På den annen side består publikum av spillere i stedet for kunstinteresserte. Det er sant at hvis du sender over lang tid, uansett hvilken aktivitet du gjør, samles du for å se.
 • Hva er dine ambisjoner som utvikler av underholdningsinnhold?
 • Jeg ser ikke meg selv forlate dataspill med det første. Vinteren kommer også, det blir for kaldt til å gå ute, noe som vil oppmuntre meg til å være hjemme oftere slik at jeg automatisk sender mer. På lang sikt vil jeg virkelig koble meg til digital kunst. Jeg har en drømmende visjon om å gå inn i et utenlandsk marked, men tiden vil vise om dette blir en realitet.
  Zimbinskytės personlige arkiv "Kibirine" Simbinskytė under sendingen

  Ugnė Zimbinskytės personlige arkiv / Ugnė «Kibirine» Zimbinskytė under sendingen

 • Hvordan bedømmer du Egirls nylige popularitet og den enorme kjønnsubalansen blant skapere av ASMR, digital kunst og bare chatteinnhold?
 • Jeg ser på Egirl-fenomenet mer som en fetisj enn et uttrykk for stil. En annen stemme, sexy klær, mye sminke, ulike parykker – alt dette skaper en seksualisert karakter. Du kommer ikke ut på gaten slik. Det var bare på Tok-plattformen jeg så en populær video der e-jenter gjør narr av seg selv. Et slikt fenomen kunne ikke forekomme i Litauen – det ville få for mange negative kommentarer. Jeg tror kjønnsforskjellene i sjangrene nevnt ovenfor skyldes at jenter rett og slett lettere fanger oppmerksomheten og derfor får flere seere enn menn. Personlig liker jeg også å se jenter tegne enn gutter fordi guttenes anatomi er strengere – den er mer firkantet, de fremhever ofte ikke forviklingene i de kjødelige linjene.
 • Tror du at både publikum og skapere har ulike forventninger til kjønnet sitt?
 • Jeg tror alle jenter forstår at det er lettere for dem å få oppmerksomhet med utseendet sitt. Dette oppmuntrer noen jenter til å dra nytte av det og til slutt dra nytte av single menn. Det bør huskes at alles forventninger er forskjellige – for noen vil det være attraktivt, for andre vil det være skremmende. Personlig, både som skaper og som seer av programmer, forventer jeg ærlig kommunikasjon, ikke karakterprestasjon. Sosiale nettverk er et godt medium for å skape den karakteren du ønsker uten å avsløre ditt sanne jeg. Alles behov er forskjellige, noen velger å opprette og overvåke denne falske banen og noen gjør det ikke.

De kan følge Fires sendinger på deres Twitch-konto i Kibirine og se deres digitale kunstverk på Instagram-kontoen deres i Kibirine.

You may also like

Leave a Comment