Home » Hvilket ved varmer den kinesiske Tesla Model 3 opp?

Hvilket ved varmer den kinesiske Tesla Model 3 opp?

by Peter Østbye

Likheten mellom den nye Nio ET5 og Tesla Model 3 er åpenbar. Men holder kineserne stand når det kommer til teknologier om bord?

Nio ET5 – Den nye 100 % elektriske sedanen fra Kina legger ikke skjul på det: hun er sulten på Tesla Model 3 og nøler ikke med å imitere silhuetten for å nå sine mål. Men ET5 skjuler en vei utover stilistiske ansiktsuttrykk Nyskapende teknologi som er i stand til å gjøre croupiere til sine rivaler i California. Kort sagt, under den litt klassiske kjolen hans er ikke Nio lammet du kanskje tror.

Lignende arkitektur

Med sikte på å utkonkurrere den amerikanske, blir Nio ET5 først avslørt. lengre enn 10 cm i en høyde på 4,79 mmens hun lover en god høyde under taket ved å løfte sistnevnte til 1,50 m, halvveis mellom Model 3 og Model Y. Men gitt dens imponerende størrelse, skuffet kineseren da han leste hans Akselavstandslengde (2,89 m), bare noen få millimeter høyere enn Elon Musks sedan. Fra dette synspunktet ser utformingen av Nio-plattformen ut til å vise et underskudd i å optimalisere plassen som er tilgjengelig om bord. Og for øyeblikket er jegingen oppstartsvolumdata, det er umulig å velge mellom våre to hovedpersoner på dette grunnlaget.

Varmere interiør

Interiøret i Nio ET5 minner også om det hos konkurrenten i USA. Vi finner dem der samme atmosfære av stripping, hvor fysiske bestillinger er sjeldne. Imidlertid bukker den under moten for digitale mobiltelefoner som er plassert bak rattet og innser det personlig assistent, døpt NOMI, gjennom et rundt droidehode som stikker ut over dashbordet. Et vennlig ansikt som bidrar til å gjøre dette interiøret varmere enn ombord i Teslaen.

Ikke så effektivt

Men vi forventer at denne Nio ET5 reagerer direkte på Tesla Model 3 når det kommer til rekkevidde og ytelse. Når den kommer på markedet, byr kun kineserneen enkelt motor med 360 kW (480 PS) og 700 Nm, via to elektriske motorer har konkurrenten to effektnivåer. Så kavaleriet til Nio tillot ham det 0 til 100 km/t på 4,3 s, eller mer eller mindre akselerasjonskapasiteten til Model 3 Long Range (4,4 s), men langt fra 3,3 s til ytelsesversjonen.

Robust autonomi

I likhet med den amerikanske tilbyr kineserne tre batterikapasitetsnivåer fra 75 til 150 kWh over 100 kWh å samle fra 550 til 1000 km. Den er bedre enn Teslaen, som varierer autonomien til Model 3 fra 448 til 614 km til dags dato.

Nio ET5 pris

Under Nio ET5 sin kommersielle karriere i september 2022 på sitt territorium, bør den lanseres i de nordiske landene på det europeiske kontinentet (Norge, Sverige, Danmark osv.) i 2023. Nye markeder som Frankrike kan investeres gjennom 2024, med priser som starter rundt € 45.000.

Nyheter om elbiler:

Renault Mégane E-Tech elektrisk vs Tesla Model 3: Uventet duell

Nio ET7: opptil 1000 kilometer for den elektriske sedanen

Nye Hyundai Ioniq 6 (2022): på nivå med Tesla Model 3?

You may also like

Leave a Comment