Home » Jubillar-sak: hvor lenge kan ektemannen Cédric sitte i varetekt?

Jubillar-sak: hvor lenge kan ektemannen Cédric sitte i varetekt?

by Gunnar Garfors

det nødvendige
Cédric Jubillar sitter fortsatt i varetekt. Tirsdag 21. september besluttet lagmannsretten i undersøkelseskammeret å varetektsfengsle ham i Seysses fengsel ved Toulouse. Hvordan fungerer varetektsfengsling i Frankrike? Reaksjonselementer.

Seks måneder etter at Delphine Jubillar gikk ut, ble ektemannen Cédric tatt i varetekt 16. juni. Etterforskningsdommerne bestemte seg for siktelsen hans for drap på en ektefelle og tok ham i varetekt. Advokatene til Cédric Jubillar, Mes Alary, Franck og Martin anket umiddelbart denne avgjørelsen. «Forvaring er et alvorlig tiltak som består i å varetektsfengsle en person som fortsatt anses som uskyldig. Det er derfor omgitt av garantier, heter det i loven. I sin beslutning om å holde Cédric Jubillar i varetekt 8. juli, begrunnet lagmannsretten dette standpunktet. Hun mener at fortsatt varetekt er nødvendig for å «bevare bevisene og ledetrådene» som vil gjøre det mulig å avsløre sannheten. Hun påberoper seg også behovet for å «hindre press på vitner». Cédric Jubillars sikkerhet blir også tynget.

Siden den gang har disse advokatene begjært sin første løslatelse i slutten av august (8. juli var det bare et spørsmål om å utfordre varetektsfengslingen). Denne søknaden ble avslått av lagmannsretten 21. september med samme begrunnelse som ved forrige behandling. Aktor hadde også hevdet at hvis Cédric Jubillar ble løslatt, kunne han «håndtere den plagsomme kraften til sosiale nettverk». «Vi må beskytte den mot disse risikoene også,» sa han.

Varetektsfengslet eller deres advokat kan be om løslatelse når som helst. Cédric Jubillars advokater har allerede indikert at de vil sende inn en ny søknad så snart deres klient blir hørt av dommerne i midten av oktober. Han kan forbli i varetekt i påvente av en eventuell rettssak.

Daval, Estrabaud, disse sakene minner om Jubillar-saken

Jonathan Daval, som ofte har blitt sammenlignet med Jubillar-affæren, tilbrakte litt mindre enn 3 år i varetekt. Tiltalt for drap i slutten av januar 2018 og satt i varetekt, ble han dømt til 25 års fengsel lørdag 21. november 2020.

En annen sak som gjenspeiler forsvinningen av Delphine, Amandine Estrabaud-saken i Tarn. Forsvant i Roquecourbe 18. juni 2013, tre år senere ble en mistenkt, Guerric Jehanno, siktet og arrestert i april 2016. Frem til rettssaken i oktober 2020 vil han tilbringe mer enn 4 år i varetekt 17. oktober 2020 dømt til 30 års fengsel for kidnapping, voldtekt og drap på Amandine.

You may also like

Leave a Comment