Home » Hviterussiske grensevakter forsøkte å skade den polske barrieren. De ønsket å skape en passasje for migranter – Redakcja Polska

Hviterussiske grensevakter forsøkte å skade den polske barrieren. De ønsket å skape en passasje for migranter – Redakcja Polska

by Gunnar Garfors

Det økonomiske forumet i Karpacz finner sted fra 5. til 7. september Foto: PAP/Tomasz Wiktor

Deltakere av årets 32. utgave av Economic Forum i Karpacz har mulighet til å delta i nesten 470 diskusjonsrunder. Viktige internasjonale saker avgjøres ved foten av Sněžka, og inspirerer gjester til mange innovative aktiviteter i mange år.

Et av panelene om internasjonale forhold vil være en diskusjon om Ukrainas gjenoppbyggingsplan. Russlands aggresjon mot et suverent land har fullstendig endret Europas politiske og økonomiske forhold. Mens krigen i Ukraina fortsatt pågår, har den ukrainske regjeringen allerede kunngjort sin intensjon om å starte den første fasen av gjenoppbyggingen.

Under panelet «Reconstruction of Ukraine: Between Plan and Implementation» vil foredragsholderne diskutere utfordringene knyttet til prosessen med å støtte gjenoppbyggingen av Ukraina, inkludert hvorvidt det er mulig å lage en felles plattform for å koordinere Sikre hjelp fra EU og andre land rundt om i verden. Deres tilstedeværelse ble bekreftet, blant andre, av Teresa Czerwińska fra Den europeiske investeringsbanken og Galyna Yanchenko – MP for Verkhovna Rada i Ukraina, sekretær for investeringsrådet for gjenoppbygging av Ukraina.

Lokale anliggender

Saker vil også flytte til lokal jord. September er valgkamptiden da politikerne ikke står stille. Mange av dem sier at det kommende valget blir «det viktigste». Men hvilke avgjørelser kan polakker ta? Hva er viktigst for deg?

Kan russisk desinformasjon påvirke forløpet av kampanjen? Om dette i panelet «Valg av polakker – hva vil være viktigst for dem i 2023?» Prof. Ewa Marciniak – direktør for Senter for offentlig meningsforskning (CBOS), Robert Raczyński – borgermester i Lublin by og prof. Bartłomiej Biskup fra universitetet i Warszawa.

Det 32. økonomiske forumet er også et sted for andre samfunnsviktige temaer. Utvilsomt er kunstig intelligens, som har revolusjonert mange bransjer, en av dem.

Mange frykter imidlertid virkningen algoritmer vil ha på folks liv. Er menneskelig frihet virkelig i fare? Er samfunnets fremtid truet av kontrollen med avansert teknologi? Eller kanskje er det helt annerledes og kunstig intelligens gjør at folk kan leve mer ergonomisk?

Om dette og mange andre emner knyttet til utvikling av teknologi i panelet «Algorithm of fear or fear of the algoritme?» Blant andre Witold Tabaka – utgiver av Capital24.tv, Andres Kütt – Cyber4Dev-ekspert fra Estland og Anna Jupowicz- Ginalska – Adjunkt ved fakultetet for journalistikk, informasjon og bokstudier ved universitetet i Warszawa gir sin mening.

PolskieRadio24.pl/IAR/PAP/pappa

You may also like

Leave a Comment