Home » «Nye Breivik». En seksualforbryter har planlagt en massakre. «Jeg kan angripe hvor som helst»

«Nye Breivik». En seksualforbryter har planlagt en massakre. «Jeg kan angripe hvor som helst»

by Gabriel Scott

Ungarsk politi friga noe materiale om en 45 år gammel nordmann som ble pågrepet av en spesialenhet 14. juni i år. i leiligheten hans i Budapest. Det nasjonale etterforskningsbyrået til det ungarske politiet ble informert av Anti-Terrorism Center (TEK) om den planlagte massakren på nordmannen. Mannen la ut flere videoer på nettet som kunngjorde massedrap.

Ungarn: «Nye Breivik» stoppet. «Jeg kan angripe hvor som helst»

Rikskriminalen melder at videoene nordmannen har sluppet ble publisert på en av nettsamfunnene. materialer var tilgjengelig. I de fleste snakket mannen norsk, i noen brukte han engelsk. «Ut av munnen hans kom setninger som: «Jeg vil ta alt viktig, alt verdifullt, jeg vil ødelegge landet. bare hør! Jeg kan angripe hvor som helst. Fly, flyplasser, togstasjoner, ingenting er et problem for meg. Jeg skal ødelegge den.«Uskyldig» – leser vi i ungarske etterforskningsmapper.

Etterforskningsmyndigheten henvendte seg til kriminaletterforskere fra Norge. Det viste seg at 45-åringen hadde en rik rekord i Skandinavia: Han ble blant annet oppført for … og straffet for seksuallovbrudd.

– Basert på de mottatte opplysningene var det nødvendig å arrestere mannen så raskt som mulig, og det ble iverksatt en koordinert aksjon innen timer etter varselet, ifølge tjenestene. Elektroniske enheter ble sikret i nordmannens leilighet. Etterforskere har allerede avhørt mannen som mistenkt for forbrytelsen «truer med en terrorhandling». Han ble deretter satt i fengsel. Lørdag vedtok retten å sone straffen hans ved Institutt for rettsmedisinsk observasjon og behandling.

Vi vil minne om at Anders Breivik – som siden har tatt navnet Fjotolf Hansen – i 2011 myrdet 77 mennesker på Utøya og foran Statsministerens kontor i Oslo. Breivik ble styrt av høyreorienterte ideer, og ønsket å gjøre nordmenn oppmerksom på det han mente var den alvorlige innvirkningen migrasjon hadde på hjemlandet.

RadioZET.pl/politi.hu

You may also like

Leave a Comment