Home » Hvordan er arbeidsmarkedet i Wałbrzych County? – Wałbrzyszek.com

Hvordan er arbeidsmarkedet i Wałbrzych County? – Wałbrzyszek.com

by Gunnar Garfors

Murere og murere, sosialarbeidere, bilmekanikere, sjåfører – dette er de viktigste jobbtilbudene som venter på deg i Wałbrzych-distriktet i år. Vi presenterer de siste resultatene fra undersøkelsen «Karrierebarometeret», som viser personellbehovene til bedrifter i Wałbrzych og området rundt.

Arbeidsmarkedet i Wałbrzych fylke – hva venter deg?

Arbeidsmarkedet i Wałbrzych er svært mangfoldig, og situasjonen i dette området gjenspeiler spesifikasjonene til regionens økonomi. De ledende sektorene er industri, tjenester, reiseliv og helsetjenester, og disse områdene har generelt flest ledige stillinger.

Wałbrzych-distriktet har lenge vært kjent for sin utviklede industri, hovedsakelig relatert til metallurgi og gruvedrift. Til tross for utfordringene med strukturelle endringer i disse sektorene, er det fortsatt mange jobbmuligheter for ingeniører, teknikere, produksjonsansatte og spesialister innen logistikk og ledelse.

Servicenæringen, spesielt innen detaljhandel, storhusholdning og kommunale tjenester, representerer også en viktig del av arbeidsmarkedet i dette distriktet. Fremadstormende kjøpesentre samt utviklende hoteller og restauranter bidrar til økt etterspørsel for selgere, kundeservice, kokker, servitører og renholdspersonale.

Turisme er en annen viktig økonomisk sektor i Wałbrzych-distriktet. Denne regionen tiltrekker seg turister på grunn av sine pittoreske landskap og monumenter, inkludert de som er relatert til industriturisme. Det oppstår derfor jobbmuligheter både i hotellbransjen og innen turisttjenester – inkludert fritidsunderholdere og reiseguider.

Karrieremuligheter finnes for både erfarne fagfolk og unge skole- og universitetsutdannede som ønsker å starte sin karriere i denne regionen. De fleste stillingsannonser vises i selve Wałbrzych, mens det kan være betydelig vanskeligere å finne arbeid i lokalsamfunnene rundt. Denne situasjonen gjenspeiles i arbeidsledighetsstatistikken. Mens arbeidsledigheten i byen er lavere enn den nasjonale verdien (5,0 %) og bare er 4,4 %, er arbeidsledigheten i Wałbrzych-distriktet 12,1 % (CIS-data, juni 2023).

Vi ser etter kandidater til å jobbe i Wałbrzych og omegn

For å øke sjansene for å finne jobb raskt, er det verdt å følge med på bemanningsbehovet til omkringliggende bedrifter. Den enkleste måten å finne jobb i regionen er i de såkalte mangelyrkene. Dette er yrker som har færre representanter på et gitt arbeidsmarked enn jobbtilbud rettet til dem. Listen over mangelfulle yrker finnes på karrierebarometerets nettsider og på nettsidene til distriktsarbeidskontorene.

Stor mangel på ansatte

De mest ettersøkte personene i Wałbrzych County og Wałbrzych inkluderer:
• Bygningsarbeidere – betong- og armeringsarbeidere, murere og gipsarbeidere, tømrere og snekkere, sivilingeniører, etterarbeidsarbeidere, andre bygningsarbeidere;
• Industriarbeidere – bilmekanikere, trearbeidere og snekkere;
• Lastebilsjåfør;
• Cateringpersonell – kokker, kjøkkenassistenter;
• Lærere – yrkesfag, praktisk yrkesopplæring, allmennpedagogiske fag;
• Tilbydere av sosialhjelp, pleie og helsetjenester – psykoterapeuter, sosialarbeidere, omsorgspersoner for eldre eller funksjonshemmede.

Ansattes underskudd

Listen over yrker som mangler i distriktet slutter ikke med yrkene nevnt ovenfor. Skriv inn kunngjøringer Arbeid Wałbrzych I 2023 er de ofte rettet mot spesialister av ulike slag, for eksempel innen produksjonsorganisasjon, i økonomiske spørsmål, innen personalledelse og innkjøp eller innen administrasjon. Det er også stillinger som venter for farmasøyter, byggeledere, bygningsinspektører, leger, sykepleiere, ambulansepersonell og kokker.

Pågående rekruttering inkluderer ofte stillinger i teknisk sektor (teknikere og fagskoleutdannede) samt stillinger som ikke krever omfattende forberedelse. Ledige stillinger inkluderer resepsjonist/registrar, kosmetolog, servitør, bartender, låsesmed, sveiser, konstruksjonsmontør, skjæremaskinoperatør og karosseri/maler.

You may also like

Leave a Comment