Home » Hvordan flyr milliardærer? Musks jetfly fløy 134 ganger i fjor – EURACTIV.pl

Hvordan flyr milliardærer? Musks jetfly fløy 134 ganger i fjor – EURACTIV.pl

by Catherine Monroe

Data samlet inn av Elon Musks Twitter-profil, som følger et privatfly, viser at maskinen, eid av en av de rikeste menneskene i verden, flyr hver 2.-3. dag. Den korteste av dem skal bare vare… seks minutter.

Private jetfly eid av Elon Musk (dette er Gulfstream G650ER, som kan romme opptil 19 personer avhengig av konfigurasjonen) etterfulgt av en 20 år gammel programmerer Jack Sweeneysom opprettet en Twitter-profil under navnet @ElonJet.

I den finner du informasjon om flyvningene til flyet, som tilhører en av de rikeste menneskene i verden. Musk kritiserte selv Sweeney for å sette familiens sikkerhet i fare ved å publisere dataene, men den unge programmereren svarte at han brukte offentlig tilgjengelig data som FlightRadar24-tjenesten, for eksempel, hadde samlet inn takket være flyets transponder.

Da Musk tok kontroll over Twitter i fjor, ble @ElonJet-kontoen stengt, til tross for tidligere forsikringer fra milliardæren om at han ikke ville gjøre noe slikt. Sweeney ble imidlertid ikke motløs, og en dag senere opprettet han en annen konto som publiserte data om Musks flyavganger, om enn med 24 timers forsinkelse.

Den nye profilen (@ElonJetNextDay) har bare 21 000 følgere foreløpig. mennesker (den gamle ble sett av over 500 000), men antallet følgere vokser. Spesielt siden Sweeney også begynte å komme med uttalelser om Musks reiser.

Hvor fløy Musk til?

Ifølge de siste tallene opererte Musks private Gulfstream 134 flyvninger i 2022. Det er selvsagt ikke kjent hvor ofte eieren av flyet selv var om bord, men trolig var bare deler av forbindelsene vedlikeholdsflyvninger.

Sweeney regnet ut at flyet brukte 1,1 milliarder dollar i drivstoff i løpet av den tiden, og de totale driftskostnadene for de 134 turene var rundt 2,6 milliarder dollar. Under alle flyvninger ble nesten 1,9 tusen tonn lyder sendt ut i atmosfæren. tonn karbondioksid.

I løpet av de siste 12 månedene har Musks fly besøkt dusinvis av land, oftest Frankrike, Brasil, Hellas, Italia, Norge, Tyskland og Storbritannia. Et av de siste landene han besøkte var Qatar. Elon Musk opptrådte på verdenscupen som ble arrangert i november-desember her i landet.

Men de fleste flyvningene var innenlands. Musk’s Gulfstream landet oftest i Austin og Brownsville, Texas og Los Angeles, California. Ikke rart, siden disse delstatene er hjemsted for viktige hovedkvarterer og fabrikker for Musks konserter, inkludert flaggskipene hans – Tesla-bilen og SpaceX-rommet. Musk eier også eiendom i disse to statene.

Interessant nok har ikke Musks flyreiser alltid vært lange. Selv om den lengste av dem varte i hele 12 timer i 2022, var det også de der milliardærens fly var i luften i bare…seks minutter.

You may also like

Leave a Comment