Home » I Breslau fikk han en pumpe i stedet for et nytt hjerte. En pasient fra Norge forlot intensivavdelingen

I Breslau fikk han en pumpe i stedet for et nytt hjerte. En pasient fra Norge forlot intensivavdelingen

by Gunnar Garfors

En mann i 50-årene som landet i Wrocław på en nødluftbro fra Norge i slutten av august, er sakte i ferd med å komme seg. Den bevisstløse pasienten ble innlagt på universitetssykehuset etter et alvorlig hjerteinfarkt. Hjertet hans slår takket være en spesiell pumpe.

Mannen som laget spesialister Universitetssykehuset Wroclaw er en polak som jobbet i Norge. 13. august fikk han et massivt hjerteinfarkt og hjertestans. To uker senere ble han fraktet til Breslau.

– Hjertet hans ble skadet av et hjerteinfarkt og vil ikke fungere av seg selv. Mannen er bevisstløs. Han er i live fordi han er koblet til spesialiserte enheter, inkludert ECMO (en slags protese som erstatter arbeidet til et organ – red.anm.) og en venstre ventrikkel-assistent – ​​ble det sagt den gangen Stanisław Zieliński, MD, PhD, anestesilege ved USK.

Den bevisstløse mannen havnet på intensivavdelingen. Der implanterte USK-spesialister en pumpe i pasienten HeartMate III LVAD. Takket være henne ble mannens tilstand mye bedre. Han ble overført til Hjertekirurgisk avdeling.

Selv om pasienten allerede er på intensiv, er det fortsatt en lang vei å gå før bedring. Men det er gode nyheter. Vi ser på fremtiden med optimisme – sier han VAD-koordinator på sykehuset ved ul. Borowska, Jakub Jankowski.

Dette er den siste generasjons enhetene som lar pasienter overleve målkirurgien, som er en hjertetransplantasjon, i minst tilfredsstillende fysisk tilstand. Pumpen kan fungere i mange år, og pasienten kan leve et normalt liv i lang tid.

– HeartMate III-pumpene, som vi begynte å implantere i fjor høst, har den fordelen for pasienten at han kan forlate sykehuset kort tid etter inngrepet – forklarte han nylig Prof. Michał Zakliczyński fra Institutt for hjertetransplantasjon og mekanisk sirkulasjonsstøtte ved Institute of Heart Diseases, USK. – Apparatene er små, under operasjonen plasserer vi dem nær toppen av venstre ventrikkel. Pumpen erstatter funksjonen til det ineffektive kammeret. Den går på batterier, gjennom eksterne ledninger som lett skjules under klærne. Det eneste pasienten trenger å tenke på er å ta vare på strømledningen (den såkalte livlinen) og å lade batteriet – forklarte spesialisten.

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment