Home » I Danmark er tilfellet med par omikron tredoblet

I Danmark er tilfellet med par omikron tredoblet

by Thure LindhardtSendt: 2021-12-05 19:32

Coronavirus i Danmark. Foto av Philip Davali (Reuters / Scanpix)
Det danske helsevesenet kunngjorde søndag at det var registrert et alarmerende antall tilfeller av en ny stamme av Omicron i koronavirusstammen i landet.

Antallet 18 bekreftede og 42 mistenkte Omicron-tilfeller har tredoblet seg til 183 bekreftede tilfeller på 48 timer, ifølge SSI-data fra Folkehelseinstituttet sist fredag.

Det europeiske senteret for sykdomsforebygging og kontroll (ECDC) rapporterte tidligere at det kun var 182 omikrontilfeller i EU som helhet, samt i Norge og Spania.

Danmark er et av de mest avanserte landene i Europa når det gjelder genomsekvensering av koronavirusstammen. I Danmark diagnostiseres Danmark mye raskere og i mye høyere antall enn i nabolandene, noe som ikke nødvendigvis gjenspeiler høyere smittefrekvens.

SSI-ledere sier at antallet Omicron-saker fortsatt er alarmerende, og legger til at det nå er en infeksjonskjede med stammen som finnes i selskaper som ikke har reist utenlands og ikke har hatt kontakt med reisende.

Basert på data fra søndag kunngjør ECDC at en stamme av Omicron nå er påvist i sytten land i regionen.

De fleste av de bekreftede tilfellene involverer reiser til afrikanske land, og noen av dem overfører andre fly mellom Afrika og Europa, sa ECDC i en rapport til Danmark.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.