Home » I Norge lyser en meteor opp himmelen over Oslo og skaper panikk

I Norge lyser en meteor opp himmelen over Oslo og skaper panikk

by Thure Lindhardt

«Jeg så meteoren, jeg trodde det var en missil. Jeg hørte et sus og det var i flere farger.» vitner Bjørn Weme på nettsiden til Norsk meteorittnettverk, det norske meteorittnettverket.

Natt til 24. til 25. juli så mange, som Bjørn, himmelen over Oslo gå opp i flammer. En ildkule rundt klokken 01.00 lokal tid «uvanlig stor» lyste opp himmelhvelvet i Sør-Skandinavia med et kraftig lysglimt over Østlandet, synlig i rundt 5 sekunder, melder Norsk meteornettverk.

Lokalt politi sa at de hadde mottatt en rekke nødanrop, men ingen personskader eller skader ble rapportert, sa nettstedet. BBC.

Som en påminnelse er en meteor en «Lysfenomen som oppstår når et fast legeme faller fra verdensrommet inn i jordens atmosfære» (Takk til Larousse). Vi vil bare snakke om en meteoritt hvis bergarten ikke har gått helt i oppløsning.

Tidlig videoanalyse tyder på at fragmenter kan ha truffet bakken i det store skogsområdet i Finnemarka, omtrent 60 km vest for Oslo. Et team av eksperter lette etter det på stedet.

Alle turgåere oppfordres til å holde øynene åpne og se opp for de spesielle, muligens mørke steinene som kan kollidere i området. Ved funn bør Naturhistorisk museum eller Norsk Meteorittnettverk kontaktes.

Les også:

⋙ Australsk skip filmer tilfeldig oppløsningen av meteoritter over Det indiske hav
⋙ En meteor går i oppløsning og lyser opp nattehimmelen i Japan
⋙ Historien om Ann Elizabeth Hodges, den første kvinnen i verden som ble truffet av en meteoritt

You may also like

Leave a Comment