Home » Klinio-appen laget av litauere vant en internasjonal konkurranse – AINA. utmerket

Klinio-appen laget av litauere vant en internasjonal konkurranse – AINA. utmerket

by Thure Lindhardt

Klinio, et program for å forbedre livskvaliteten med diabetes, var blant de seks finalistene i den prestisjetunge internasjonale konkurransen Cigna Innovation Challenge. Det er organisert av Cigna, et av verdens største internasjonale helse- og forsikringsselskaper, og Matter, et fellesskap av ledende helseteknologiselskaper.

Målet med konkurransen er å finne innovative måter å kontrollere diabetes og dens progresjon på. Totalt deltok rundt 60 startende fra hele verden.

Klinio hjelper personer med diabetes med å ta vare på sitt daglige kosthold, trene, kontrollere blodsukkeret, og gi mer informasjon om sykdommen og en sunn livsstil. Appen er tilgjengelig på syv språk: engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, norsk og polsk og brukes av personer fra 195 land.

Leder for Klinio er Aušrinė Čebatorė.

I følge «Klinio-sjefen» Aušrinė Čebatorė er programmet det mest populære i USA og Canada. Klinio hjelper personer med diabetes å unngå de vanligste feilene, og alle råd er basert på forskning og beste praksis innen diabetesbehandling anerkjent og validert av leger og eksperter.

«Antallet personer med diabetes har økt dramatisk de siste tiårene. Dette er sterkt påvirket av måten vi lever på, spesielt kostholdet vårt. Klinio hjelper folk å endre vanene sine litt. Vi fokuserer på personalisering slik at hver bruker får en kostholds- og utdanningsplan som er skreddersydd for dem. Arrangørene av konkurransen roste og satte pris på enkelheten i designet vårt, den høye graden av personalisering og den raske forbedringen, sier A. Čebatorė.

Etter hennes mening er fellesskapet, der brukerne av appen samles, som kommuniserer med hverandre på internett, støtter hverandre og utveksler erfaringer, ikke mindre viktig. Appen har hundretusenvis av aktive brukere over hele verden.

Tadas Burgaila, leder for Kilo Health, et helseteknologiselskap som utvikler Klinio-appen, sier anerkjennelsen er en viktig anerkjennelse for hele teamet.

Tadas Burgaila, administrerende direktør i Kilo Health.

«I løpet av de siste årene har vi gjentatt at teknologi kan forebygge eller kontrollere kronisk sykdom, forlenge menneskers liv og sikre bedre livskvalitet. Klinio er et av våre produkter som har blitt brukt med suksess i flere år. Jeg tror at en forretningsmodell basert på vitenskap, bevis og innovasjon vil hjelpe oss å utvikle mange flere produkter som vil hjelpe folk å ta vare på helsen sin, sier T. Burgaila.

Det internasjonale helseforsikrings- og omsorgsselskapet Cigna, som er vertskap for konkurransen, bemerker at diabetes er utbredt og dyrt for det nasjonale helsesystemet, og at den uhelbredelige sykdommen har en negativ innvirkning ikke bare på de diagnostiserte, men også på deres familier og arbeidsgivere. .

Cigna har mer enn 180 millioner kunder over hele verden og er verdsatt til 72 milliarder dollar på New York Stock Exchange. I år steg Cigna til 13. plass blant andre store amerikanske selskaper på Fortune 500-rangeringen.

Finalistene og vinnerne av konkurransen har mulighet til å utdype kunnskapen, benytte seg av bedriftens mentortilbud og motta en pengepremie. Den endelige vinneren kunngjøres i midten av desember.

You may also like

Leave a Comment