Home » I Norge ble et femte lik dratt ut under et jordskred

I Norge ble et femte lik dratt ut under et jordskred

by Thure Lindhardt

Fem personer som anses savnet er fortsatt etterlyst.

Tragedien skjedde tidlig onsdag morgen da et jordskred ødela hus og flyttet flere hundre meter 25 km nordøst for Oslo til landsbyen Asko.

– En annen død person ble funnet like før seks om morgenen, heter det i en politirapport.

Liket av den fjerde drepte ble funnet lørdag. Tre lik ble oppdaget dagen før. Politiet identifiserte lørdag det første offeret: 31 år gamle Eirik Gronolen. Identiteten til de fire andre personene er foreløpig ikke avslørt.

Fredag ​​offentliggjorde lokalt politi en liste over åtte voksne og barn på to og 13 år som er savnet. Ti personer ble skadet i katastrofen, inkludert en alvorlig skadd som ble brakt til Oslo for behandling.

Totalt rundt tusen mennesker av 5000. lokalbefolkningen ble evakuert mens landet fortsatt var i bevegelse, i frykt for deres sikkerhet. Redningsfolk prøver å finne overlevende med hunder, helikoptre og droner.

Eksperter sier at skredet skjedde i en avstand på 300 til 800 meter med leire. Ask-området har stor tilgang på flyteleire som under visse betingelser kan omdannes fra en fast til en halvflytende masse.

Norges statsminister Erna Sulberg har beskrevet tragedien som et av de verste skredene i landets historie. Slottet har annonsert at kong Harald, dronning Sonia og tronfølger Haakon vil besøke ulykkesstedet søndag.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment