Home » Accenture har til hensikt å åpne et høyteknologisk senter i Litauen

Accenture har til hensikt å åpne et høyteknologisk senter i Litauen

by Thure Lindhardt

Åpningen av senteret i Vilnius er et viktig skritt i å utvide Accentures aktiviteter i de baltiske statene. I 2002 åpnet selskapet sitt første høyteknologiske senter. Accenture er et av de største teknologi- og forretningstjenesteselskapene i Latvia med mer enn 1800 IT-eksperter.

Det fremtidige senteret skal utvikle og levere et bredt spekter av industriledende teknologiløsninger samt skreddersydd teknologiutvikling, infrastruktur og skytjenester til kunder over hele verden. Senteret vil til dette bruke innovative tjenesteleveransemodeller, utvikling av smidige metoder og automatiseringsfunksjoner.

Accenture håper å tiltrekke seg ansatte fra et bredt spekter av dyktige fagfolk i landet. Det legges særlig vekt på gode systemintegrasjonsevner og evne til å utvikle programvare etter individuelle behov med Java, .NET og SAP. Opplæring vil også spille en viktig rolle i prosessen med å rekruttere fagarbeidere i den baltiske regionen for å sikre at de ikke mangler ferdighetene som kreves for å hjelpe kundene med å tilpasse seg endrede markedsforhold.

Accentures flytting til Litauen utfyller en rekke andre store selskaper som allerede opererer i landet, inkludert Oracle, Moody’s, Nasdaq og Western Union.

«Det nye høyteknologiske senteret i Litauen, med fokus på de nyeste digitale teknologiene og plattformene, vil tillate oss å være en katalysator for vekst og innovasjon for våre kunder. Accentures langsiktige utviklingsstrategi i Litauen er å jobbe tett med det litauiske teknologi- og forretningsøkosystemet. Det betyr også å jobbe med landets universiteter og tekniske skoler for å trene lokale teknologieksperter, forklarer Maxim Yegorov, Latvias Accenture-sjef.

«Økonomi- og innovasjonsdepartementet er forpliktet til å ytterligere styrke og utvide Litauens IKT-kompetansebase og fremme mangfold og likestilling i IT-sektoren gjennom spesielle omskolerings- og opplæringsprogrammer. Takket være utholdende ansatte forblir Litauen ledende innen teknologisektoren i regionen og andre store internasjonale selskaper for å oppdage Litauens potensiale innen IT-feltet, sier Aušrinė Armonaitė, økonomi- og innovasjonsminister.

Accenture er en ledende leverandør av omfattende profesjonelle tjenester for digitale, sky- og sikkerhetstjenester. Med uovertruffen erfaring og spesialisert kompetanse i mer enn 40 bransjer, tilbyr selskapet strategi- og konsulenttjenester, interaktive, teknologi- og driftstjenester. Accenture sysselsetter mer enn 537 000 mennesker og betjener kunder i mer enn 120 land.

Ingen del av denne publikasjonen kan reproduseres uten skriftlig tillatelse fra ELTA.

You may also like

Leave a Comment