Home » I Norge varslet de sultestreik på grunn av dårlig kvalitet på Tesla-biler

I Norge varslet de sultestreik på grunn av dårlig kvalitet på Tesla-biler

by Catherine Monroe

Mer enn et dusin Tesla-bileiere har organisert en sultestreik i Norge for å rette Elon Musks oppmerksomhet på den dårlige byggekvaliteten til elbiler og de mange problemene som plager dem. De har absolutt fått oppmerksomhet, men Tesla-sjefen har ingen gode nyheter til dem.

Nordmenn klager på kvaliteten på bilene

Hele aksjonen var mer en slags happening for å trekke oppmerksomhet til spesifikke problemer enn en faktisk streik. Faktisk var det kun én som sultestreik – Erlend Mørch, som ikke engang eier Tesla, men har fått støtte av sine kolleger og venner som har slike biler. Sultestreiken hans varte i ett døgn og er nå over, men hele kampanjen trakk stor oppmerksomhet i media om problemene som plager norske brukere. Den ble til og med til spesiell sidesom viser alle større feil, og det er ganske mange av dem.

Blant annet klager eiere av Tesla-biler over at de ofte ikke starter i det hele tatt hvis temperaturen er for lav eller for høy. I tillegg fungerer ikke de uttrekkbare dørhåndtakene ved lave temperaturer, interiøret i bilen knirker mye, spesielt når du kjører gjennom tverrgående humper (fartshumper), vann samler seg i bagasjerommet, Internett er veldig tregt og kantene av skjermene har gule flekker. Legg til det dører som åpnes av seg selv, vinduer som ikke lukkes og problemer med strøm, lading og batterirekkevidde. Men det som kanskje er mest irriterende er det faktum at Teslas service bare pudder problemene (f.eks. maler over der rusten dukket opp) og kundeservicen bokstavelig talt lyver.

Norge er utvilsomt et land der Tesla-biler er veldig populære og de dukket opp der for noen få år siden for å hjelpe dem med barndomsproblemer. Det ser imidlertid ut til at det er ganske mange av dem, og siden takler dem ikke helt. Elon Musk ser ikke ut til å bry seg noe særlig, selv om han ikke offisielt svarte på protesten, men 28. august, dagen etter aksjonen, la han ut følgende tweet, som utmerket kommenterer hele situasjonen. Derfor er det ingen tegn til at situasjonen til de norske eierne av Tesla vil endre seg dramatisk i nær fremtid. Så lenge alle stubbene Tesla produserer selger, trenger ikke Elon Musk å bekymre seg.

You may also like

Leave a Comment