Home » I Rzeszów har svindlere tre ganger de siste dagene forsøkt å presse penger fra pensjonister

I Rzeszów har svindlere tre ganger de siste dagene forsøkt å presse penger fra pensjonister

by Gunnar Garfors

De siste dagene har politifolk i Rzeszów tre ganger blitt varslet om svindel mot eldre. I alle tilfeller brukte forbryterne legenden om politimannen. To kvinner tapte totalt PLN 155 000!

Innbyggerne i Rzeszów trodde de snakket med en politimann. Svindleren overbeviste kvinnene om at sparepengene deres var i fare, og at de burde deponere dem i en politisafe. Det førte til at to av dem – 80- og 70-åringer – tapte penger. En av dem tapte 85 000. zloty og den andre 70.000. zloty. Den tredje av dem, en 83 år gammel eldre kvinne, skjønte i siste øyeblikk at mennene som kom til henne for penger ikke var politifolk, men vanlige svindlere. Som et resultat mistet kvinnen ikke pengene og smykkene som allerede var forberedt for utgifter.

Tjenestemennene gjentar sin appell om ikke å overføre penger til fremmede.

– Politiet vil ALDRI be om eller sette inn penger. Politifolk ville aldri gi informasjon om operasjonene sine og ville ikke involvere utenforstående i deres deltakelse, understreker de. – Enhver telefonsamtale der en fremmed ber oss om å oppgi personlig informasjon, overføre penger eller ta ut penger fra en konto, er en vanlig svindel. Hvis du mottar et slikt anrop, legg på umiddelbart, avbryt samtalen og varsle 911-sentralen.

Samtidig appellerer politifolk til å snakke med pensjonister og advare dem om at svindlere skviser på sparepengene deres. Tjenestemenn er klar over at deres forebyggende tiltak og sosiale kampanjer er viktige, men det viktigste er en vennlig samtale med familien. Sikkerheten til våre foreldre, besteforeldre eller slektninger avhenger i stor grad av oss.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment