Home » Informasjonskommunikasjon og teknologivirksomhetsprosjekter i Litauen – 5,3 millioner. Euro støtte

Informasjonskommunikasjon og teknologivirksomhetsprosjekter i Litauen – 5,3 millioner. Euro støtte

by Thure Lindhardt

Gjennomføringen av Norway Grants Business Development, Innovation and KMU-programmet fokuserer på å utnytte potensialet i IKT-sektoren ved å investere i utvikling av innovative IT-løsninger, produkter og teknologier for en rekke bransjer.

Open Call for Innovation innen IKT-innovasjon mottok søknader fra 35 selskaper for mer enn 19 millioner euro. Euro. Prosjektene ble bedømt på selskapets innovasjonspotensial, kommersialiseringsmuligheter, produktinnovasjon og partnerskap med norske næringsorganisasjoner.

Bedrifter vil utvikle nye løsninger basert på informasjonskommunikasjonsteknologi, fra en realistisk kunstig intelligens-basert avatar som hjelper medisinsk fagpersonell og andre fagpersoner å kommunisere med kunder i komplekse situasjoner, til et holografisk luftbildegrensesnitt som unngår fysisk kontakt med overflater.

IKT-sektoren har høyest avkastning på investeringen

Den litauiske IKT-sektoren er ikke bare den største i de baltiske statene, men også den mest investerbare. Avkastningen på produktivitetsveksten fra IKT-investeringer er den høyeste av noen form for investering. Med andre former for kapitalinvesteringer er gjennomsnittet 15 %. Avkastningen på IKT-investeringer er typisk 20-25 %.

«Litauen jobber med suksess innen digital utvikling. Den har en ganske avansert digital infrastruktur, velutviklet bedriftskultur og mange nye IKT-bedrifter. Mens de aller fleste virksomheter i dag har tilgang til bredbåndsnettverk, varierer bruken av mer avanserte digitale verktøy – forretningsapplikasjoner – fortsatt, med små og mellomstore bedrifter som henger etter. Et reelt gjennombrudd krever investeringer, sier Ina Sinkevičiūtė, leder for forretningsutvikling, innovasjon og SMB i Norway Grants.

Prosjekter valgt ut for investering

Prosjekter valgt av Norway Grants for investering i forretningsutvikling, innovasjon og SMB-programmet inkluderer EDTech, Fintech, Artificial Intelligence, Cyber ​​​​Data Security, Internet of Things, Big Data.

For eksempel utvikler Inion LT programvare for solparkutviklere. Aspeco utvikler en ny generasjon av en frittstående datainnsamlingsplattform, Smart Falcon. Den kan monteres på raskt bevegelige eller flygende objekter (droner, biler, helikoptre) for jevn kontroll i sanntid. Scorify vil hjelpe kunder med å forbedre sin kapitalomsetning med et innovativt risikovurderingssystem for factoring.

National Education Center utvikler et kunstig intelligensbasert styringssystem for ikke-formelle utdanningstjenester, cempion.com, for å bidra til å bringe ikke-formelle utdanningstjenester ut på markedet. Kvikke folk bruker også kunstig intelligens. Din innovasjon er en realistisk, selvlærende avatar som vil fungere som en stimulator for å trene fagfolk til å kommunisere med kunder. ELVO utvikler et intelligent hjemmeadministrasjonssystem basert på kunstig intelligens.

Løsningen for å evaluere kvaliteten på litauiske telefonsamtaler utvikles av Oxus.AI. Denne innovasjonen vil gjøre arbeidet til callsentre enklere. Finbro implementerer en intelligent kredittplattform. Frogdom utvikler et prissystem basert på kunstig intelligens for reservasjonssystemet til turoperatører. Et smart opplæringsverktøy for nettsikkerhet utviklet av Trustguru vil hjelpe deg å lære hvordan du gjenkjenner e-poster sendt av svindlere og informere publikum om sikkerheten til din personlige informasjon.

Gluk Media utvikler en løsning for virusforebygging – det holografiske luftberøringsgrensesnittet erstattes av berøringsskjermer. Med investeringer fra Norway Grants vil PUM Plus utvikle et intelligent utdanningsovervåkingssystem for kontinuerlig å overvåke og vurdere læringsutbytte og utvikle personlige læringsplaner.

Ingen del av denne publikasjonen kan reproduseres uten skriftlig tillatelse fra ELTA.

You may also like

Leave a Comment