Home » Ingebrigtsen avsluttet sesongen med norsk rekord i England…

Ingebrigtsen avsluttet sesongen med norsk rekord i England…

by Connie Nielsen

Olympisk mester over 1.500 meter Jakob Ingebrigtsen, som vant den engelske mila (1.609,3 meter) i Diamond League-finalen i Eugene lørdag og dermed satte ny europeisk rekord, deltok i «Beer Mile» etter hjemkomsten på tampen av sesong. Konkurranse.

Det er en distanse på én engelsk mil, et populært løp som har blitt arrangert over hele verden siden 1997 og krever at deltakerne drikker en flaske øl ved starten og gjør det samme før hver påfølgende runde.

Lørdag gifter den 23 år gamle nordmannen seg med den jevnaldrende Elisabeth Asserson, som han har kjent siden videregående og har vært i et forhold i sju år. Han startet sin utdrikningslag med å vinne «Ølmilen» i hjembyen Sandnes tirsdag, bursdagen hans, som etter norske tradisjoner kan vare i opptil flere dager.

Hans Europarekord fra Eugene er 3:57,32, mens han på ølmila oppnådde tiden 5:22,42 men satte norsk rekord.

Verdensrekorden i denne konkurransen er 4.28,1 minutter og tilhører 29 år gamle kanadiske Corey Ballemor, som spesialiserer seg på 1500 meter løp.

Løperen sa til NRK at «det er en veldig vanskelig og krevende konkurranse selv for erfarne løpere fordi du løper med magen full av øl som renner over og raper under løpeturen og blir verre for hver runde.»

I tillegg til OL-gull på 1.500 meter i Tokyo, tok Ingerbigtsen også sølv på 1.500 meter og gull på 5.000 meter under verdensmesterskapet i Budapest i august.

Ved fjorårets verdensmesterskap i Eugene tok han en gullmedalje på 5000 meter og en sølvmedalje på 1500 meter.

Han har også vunnet fire gull i EM, to på 1500 og 5000 meter. Ved innendørsmesterskapet vant han fem gullmedaljer, inkludert tre på 3000 meter, to på 1500 meter og en sølvmedalje på 1500 meter.