Home » Ingen karbonfangst- og lagringsanlegg i drift i Frankrike, men prosjekter

Ingen karbonfangst- og lagringsanlegg i drift i Frankrike, men prosjekter

by Peter Østbye

5. januar kunngjorde ArcelorMittal en milepæl «viktig» for «3D-prosjektet» CO-fangst og -lagring2 (CCS for «Karbonfangst og -lagring») på stedet i Dunkirk (Nord): De første modulene til demonstratoren, inkludert et 22 meter høyt tårn, var «mottatt og satt sammen», i forkant av en planlagt lansering innen få uker. «Vi vil sjekke om dette pilotprosjektet faktisk gjenvinner CO2 inn i gassen fra fabrikkens masovner og til et endelig lagringssted, forklarer Eric Niedziela, president i ArcelorMittal Frankrike og visepresident Climate Action i ArcelorMittal Europe. Det handler om å demonstrere teorien før man øker kapasiteten. »

også lese Artikkelen er reservert for våre abonnenter CO2-fangst og -lagring, fremtidig løsning for klimaet eller luftspeiling?

Med dette eksperimentet skulle det til syvende og sist være mulig å fange rundt 4400 tonn CO2 per år og består av bruk av et høyytelses løsemiddel utviklet av IFP Energies nouvelles (Ifpen) for å begrense energiforbruket som kreves for separasjonen du CO2. Den er støttet av EU og samler elleve partnere fra seks land. Det er en del av avkarboniseringsstrategien til et av verdens ledende stålselskaper, en av sektorene som slipper ut mest klimagasser.

«Grunnleggende alternativ»

«Vi har en strategi for en dyp transformasjon av våre stålproduksjonsprosesser, men basert på vår nåværende kunnskap vil vi ha noen restutslipp når vi har utnyttet de pågående teknologiene og innovasjonene maksimalt. Akkurat Eric Sunday. Det er her løsninger for lagring og gjenbruk av CO kommer inn i bildet2. Og jo raskere vi har tilgang til disse løsningene og teknologiene i møte med klimakrisen, jo raskere kan vi redusere utslippene. »

I dag har Frankrike ingen CCS-systemer i drift, men nasjonal lavkarbonstrategi (SNBC), publisert i april 2020, anslår at produksjonen av rundt 5 millioner tonn CO22 per år kan unngås i industrien gjennom separasjons- og lagringsløsninger og at rundt ti millioner tonn «negative utslipp» årlig utlignes gjennom biomasseenergi med CCS (BECCS). En dråpe vann sammenlignet med klimagassutslippene på territoriet (ca. 440 millioner tonn CO22 per år): Frankrike planlegger kun å hjelpe til med å utvikle disse teknologiene «Visdom», på grunn av usikkerheten som er involvert, anbefaler imidlertid at dette er tilfelle «svært sannsynlig et viktig alternativ for fremtiden».

Du har fortsatt 49,59 % av denne artikkelen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like

Leave a Comment