Home » Innbyggerne i det østlige Ukraina føler seg glemt

Innbyggerne i det østlige Ukraina føler seg glemt

by Gabriel Scott

Hybrider fra Øst-Ukraina frykter en fullskala tilbakevending til krig og føler seg glemt i de politiske kampene på høyt nivå rundt dem, skriver Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland i en uttalelse.






© AFP


«Samfunn og familier i det østlige Ukraina har vært delt av en front i åtte år. Vedtakene til fjerne politikere hindrer bestemødre i å se barna og barnebarna på den andre siden. Tusenvis av familier skilles på ubestemt tid ettersom militære og politiske spenninger øker. « skrev Eckend.

«Frosne pensjonister jeg møtte nær fronten fortalte meg at de kjempet for å overleve i sine avsidesliggende, krigsherjede landsbyer. I løpet av årene har titusener tålt nesten daglig beskytning og levd med begrenset eller ingen tilgang til vann, elektrisitet og grunnleggende tjenester. De er forferdet over utsiktene til en fullskala retur til krig og føler seg glemt blant de politiske kampene på høyt nivå rundt dem.

Fortsett å lese

Ukrainsk utenriksdepartement: Kreml oppfordrer ikke til avgjørende handling

Politikeren la til at det internasjonale samfunnet er uteenheten tar lite hensyn til den truende humanitære katastrofen. Innbyggere i frontlinjene i Ukraina utmattet av konflikt trenger de humanitær hjelp og fredelige løsninger mer enn våpen. «Vi oppfordrer våre internasjonale partnere til å støtte humanitære operasjoner i Ukraina, som har vært 9 prosent finansiert så langt, for å møte eksisterende behov og forberede seg på kriserespons,» leser vi.

Egelenad påpeker at det internasjonale samfunnet må gjøre mer for å finne en diplomatisk løsning på den nåværende situasjonen, ettersom eskaleringen av konflikten kan øke det allerede tragisk høye nivået av humanitære behov.

Fortsett å lese

Ukrainas utenriksdepartement oppfordrer innbyggere til å forlate Russland

På slutten av sin uttalelse gir Egeland tall for å understreke viktigheten av problemet. Noen av dem er:

De sivile ofrene i konflikten har passert 3000, hvorav mer enn 7000 har blitt skadet siden 2014. Over 50 000 hus ble skadet eller ødelagt

-W FNs humanitære bistandsbudsjett for 2022 bør bevilge 190 millioner dollar for å hjelpe 1,8 millioner mennesker. Ved utgangen av februar 2022 var Ukrainas anke 9 prosent finansiert. på 17,6 millioner dollar.

– Ukraina er den «eldste» humanitære krisen i verden, med rundt 30 prosent av de trengende er eldre.

Ukraina er en av de mest minelagte regionene i verden. Den rangerer på femteplass i verden for sivile ofre fra landmineeksplosjoner og på topp tre for anti-tank mineulykker. Landminer og eksplosiver forårsaket nesten 70 prosent av sivile ofre i juli 2020.

Flyktninghjelpen har fungert i Ukraina siden 2014. Hun støttet over 700 000 mennesker. Mennesker.

You may also like

Leave a Comment